MotoNews.pl

Mały problemik natury wysprzęglającej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jadąc i zmieniając bieg przy wysprzeglaniu następuje szarpnięcie wozikiem
na początku po odebraniu go myslałem że to przez to że wcześniej 8 lat śmigałem maluschem i to jakieś pozostałości po nim w zmianie biegów ale teraz to już niewiem w końcu przez rok mam go i nadal to występuje

czy ze mnie taka dupa kierowca czy coś nawala
Wozik to Yaris zapomłem napisac

[ wiadomość edytowana przez: krasnoludek dnia 2005-03-30 09:16:57 ]

[ wiadomość edytowana przez: krasnoludek dnia 2005-03-30 09:17:28 ]

A dawałeś się przejechać kumplom? Potwierdzają występowanie tych szaprnięć?

A powiedz czy jak jedziesz na biegu na takich średniowysokich obortach ... przyspieszasz ostro a potem puszczasz gaz (samochód wyraźnie hamuje (silnikiem)) to czy na lewarku zmiany biegów wyczuwasz jakieś pociagnięcie, szaprnięcie?

Pozdrawiam

MisiekII - ja wlasnie zauwazylem u siebie carinaE 2TD cos takiego ze na nizszych biegach przy przyspieszaniu i hamowaniu silnikiem jakby galka zmiany biegow chodzila troszke do przodu i do tylu (oprócz tego 1 i 2 wchodza z oporem - sprzęgło?) jesli masz jakas koncepcje na wytlumaczenie tych zjawisk bylbym wdzięczny.

POZDRAWIAM

No pewnie że mam

Po pierwsze - fajny masz silniczek
Dobra, do rzeczy .. stawiam na poduszki pod silnikiem (te dwie na środkowej belce). Do ASO nie dzwoń nawet... Zajrzyj tu i mów że "misiek jest gość"

Jesli chodzi o problemy z wrzucaniem biegów to odpowietrz porządnie układ sterownia sprzęgłem. Rozwiązuje to większość problemów "z biegami"

Pozdrawiam

nie nie dawałem im
u mnie na przeglądzie z miesiąc temu sprawdzali i mówili że wsio w porządku

Cytat:
2005-03-30 12:33:35, Krasnoludek pisze:
nie nie dawałem im u mnie na przeglądzie z miesiąc temu sprawdzali i mówili że wsio w porządku

He???

Misiek!!!!!!!!!!! co do Tedgumu to powinwneś napisać "Kafi jest gość!"
Ale co tam!

Więc stawiam na poduchy silnika!

Pozdro.

Cytat:
2005-03-30 19:05:12, Kafi pisze:
Misiek!!!!!!!!!!! co do Tedgumu to powinwneś napisać "Kafi jest gość!" Ale co tam! Więc stawiam na poduchy silnika! Pozdro.

No, czekałem aż się odezwiesz
PEWNIE ŻE KAFI TO JEST GOŚĆ!!!
Na potwierdzenie: poduszki silnika

Pozdrawiam

No i tak ma być!

Pozdro.