Podgrzewane lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak to jest z lusterkami wczoraj wieczorem ruszam samochodem patrze mam zamarżniente lusterka 2km potem patrze puściły myśle jak to możliwe dotknołem szkieł patrze ciepłe wygląda na to że są podgrzewane zawsze myślałem ze to uruchami się jakims przyciskiem

Podgrzewane lusterka włancza się razem z tylną szybą - nie ma osobnego przycisku

Nie prawda
Lusterka są grzane cały czas i nie jest włączane żdanym przyciskiem

no właśnie wczoraj jak to zauwżyłem nie miałem wlonczonej tylnej szyby

Cytat:
2005-03-30 19:50:26, kornat pisze:
Nie prawda Lusterka są grzane cały czas i nie jest włączane żdanym przyciskiem

ja tam nie wiem jak jest ale troche bez sensu moim zdaniem jak caly czas grzeja. moze tam jest jaki czujnik temperatury i sie wlaczaja jak jest minus?

Może być tak, że jest to połączone z kompem pokładowym i załącza się przy umownych 3*C a z ciekawosći jutro sprawdze czy grzeją non stop czy nie wymacam je dokładnie przy plusowej temperaturze

Cytat:
2005-03-30 20:15:31, draiwer5 pisze:
no właśnie wczoraj jak to zauwżyłem nie miałem wlonczonej tylnej szyby

a masz bord computer albo chociaz cyfrowy zegarek z termometrem temp. zewnetrzenej ?

U mnie w e-36 320 lusterka się zaczynają nagrzewać po włączeniu zapłonu na okrągło czy lato czy zima i z tego co wiem to tak ma być.

Mi grzały tylko jak włączyłem tylną szybę, przynajmniej w E32 a teraz to już nie zwracam na to uwagi.

Lustra nie grzeją się cały czas, jest czujnik który je włącza!!!!!!!
Jest specjalny czujnik który włącza podgrzewanie lusterek i spryskiwaczy. Jest to czujnik termiczny oczywiście i jak zauważy spadek temperatury to je włacza. U mnie w e36 jest umieszczony w prawym tunelu doprowadzającym powietrze ze zderzaka na zacisk hamulcowy. Jest tam wpięta taka wtyczka z metalowym okręgiem wielkości jak 5zł. Wiem napewno bo u mnie to było zepsute i w lecie miałem gorące lustra, pojechałem do servisu i powiedzilei że czujnik się zepsuł i dlatego cały czas się grzeją, wymielini mi to i już było ok. Lustra nie powinny cały czas się grzac!!

[ wiadomość edytowana przez: daz dnia 2005-03-31 07:24:36 ]

Cytat:
2005-03-30 23:18:58, maras440 pisze:
U mnie w e-36 320 lusterka się zaczynają nagrzewać po włączeniu zapłonu na okrągło czy lato czy zima i z tego co wiem to tak ma być.

raczej nie ma tak byc i pewnie czeka Cie wymiana czujnika ;]

Cytat:
2005-03-30 21:52:53, tolo84 pisze:
a masz bord computer albo chociaz cyfrowy zegarek z termometrem temp. zewnetrzenej ?

tak mam zegarek z termometrem

Sprawdziłem organoleptycznie i u mnie e-34 też grzeją non stop ale słyszałem opinię, że to normalne