Jak wyjąć zamek z tylnych drzwi..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam pytanko czy wyjmowal juz ktos z was zamek z tylnych drzwi w mk7. Bardzo utrudnia mi w tym prowadnica szyby, jest tak ustawiona ze nie mozliwe jest swobodnie wydostanie mechanizmu zamka. Czy jest jakis sposob na to bez demontowania szyb?

jest sposób...
ja wyjąłem zamek nie demontując szyb. odkręciłem tylko śruby(torx) od prowadnicy i zacząłem od przełożenia linki na drugą stronę prowadnicy - lekko ja odginając (na zewnątrz ) a póóźniej lekko w dół i jakoś wyszedł. Zaznaczam że wcale nie było to takie łatwe....choć i tak dwa razy dłużej męczyłem sie z włożeniem zamka spowrotem.
Jak pokombinujesz to sie uda. Powodzenia
dodam tylko że demontowałem oba zamki przy montażu uniwersalnego centralnego (siłowników) i szyb nie demontowałem

Thx za info. Raz już się zabierałem do tego i po wielu zmaganiach dałem sobie spokój, ale jak mówisz, że jest to wykonalne, to tym razem nie dam za wygraną
Cytat:
i zacząłem od przełożenia linki na drugą stronę prowadnicy

tzn, że zamek wyciągnąłeś za tą prowadnicą (miedzy prowadnicą a zewnetrzną częścią drzwi?)
Ps: cel wyjęcia zamków jest taki sam

dokładnie tak!!! za prowadnicą

dzieki Hetmann za wskazowki, dobry sposob na te zamki piec minut i po zabawie ,a meczylem sie z nimi wczesniej z 30 min bez efektu.