| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yacq Warszawa | 2005-03-31 16:41:49 Gdzieś przeczytałem, że wolne obroty ustawiane za pomocą śruby na parowniku powinny być ustawione na najwyższe (wtedy mamy lambde ~ 1). Jeśli są za wysokie to należy je wyregulować mechanizmami, których byśmy użyli przy regulacji na benzynie. Pamiętam, że masz Honde z gaźnikiem wiec musisz wyregulować obroty tą śrubą z plastikowym końcem z tyłu gaźnika. Jest duża, wiec raczej ją zauważysz. |
art-e szczecin | 2005-04-01 11:39:15 Yacq wydaje mi sie że to nie tak:
najpierw żeby regulować instalacje LPG musisz mieć dobrze ustawione na benzynie (wtedy to regulujesz gaźnik). http://www.fsoautoklub.pl/?action=technika&id=9 tu jest dobry opis, tyle że dla najprostrzej wersji, gdzie na reduktorze masz jedno tylko pokrętło. Ja mam dwie dlatego próbuje to wszystko jakoś połączyc w jedną logiczną całość. Szkoda że nie ma jakiegoś szczególowego opisu w stylu: czym i jak kręcić i co to zmienia, tak aby zrozumieć całą zasade działania a nie tylko pokręcić bez wiekszego zrozumienia. |
yacq Warszawa | 2005-04-01 16:27:48 Pisze na podstawie własnego doświadczenia. U mnie jak bym nie regulował śrubą na parowniku nigdy nie uzyskam obrotów większych niż na benzynie. Też mam parownik wyposażony w dwie śruby (Tomasetto). Ale jedna z nich jest całkowicie zakręcona. Od gazowników dowiedziałem się, że służy do regulacji jałowego wypływu gazu (gdy nie ma podciśnienia w dolocie) i w sprawnych instalacjach powinna być zakręcona. |
art-e szczecin | 2005-04-04 08:59:04 Hej yacq
zapodaje ci linka http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=83505&c=0&f=38 tam masz wypowiedz speca - tutaj na forum: croma1, z jego opisu wynika że tą śrube na imbus należy w końcowej facie regulacji reduktora wykręcić lekko (obroty mają spaść o 100). Wiec ciekawi mnie jak to w końcu ma być
Dlatego pytam sie o to na forum. P.S. Yacq próbowałem wyregulować ten gaźnik na wolnych obrotach, znalazłem jakąś śrube z plastikowym końcem z tyłu (ma coś na kształt ... no nie wiem wielowypustu powiedzmy) ale za cholere nie moge jej przekręcić ani w lewo ani w prawo
Wiec albo krece nie tym co tzreba albo coś jeszcze trza zrobić. Napisz mi na priva albo maila: art-e@wp.pl co z tym trza zrobić. Dzięki wielkie |