MotoNews.pl

[K]licznik do omegi 2.0 z obrotomierzem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam sprawny ale bez obrotomierza, może ktoś ma taki licznik może być nawet "jakoś zgrabnie"uszkodzony, żebym go naprawił za pomocą swojego starego

pozdrawiam

Witam.
Mam sprawny do Omegi B 2.0 benz. a swoje problemy opisywałem
niedawno na forum i korzystałem z porad kolegów.
Co do szczegółów to proszę na priv.
Pozdr.

chodzi o ome A

sorry,,,dzieki za chęci

pozdrawiam

Ostatnio kupowałem na allegro, ceny od 50 do 85 złotych.

np. coś takiego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=46050079 na dawce niezły, jeśli masz sprawny prędkościomierz i czas żeby dłubać w tym.

nalinke jest niby wszystko oko......tylko wystarczy tarcze zmienić? tak bo tam chyba ni ma innej skali?

wole sie popytać niż mieć później bez sensu licznik

pozdrawiam

tarcze i obudowe...

Wiesz zależy od kasy i umiejętności. Czasami lepiej dołożyć troche kasy i kupić gotowe niż siedzieć i dłubać sie przy tym. Tamten licznik ma raczej takie same przełożenie i wystarczyłoby zmienić tarcze, a jak nie to przełożyć prędkościomierz ze swojego. Trzeba zwrócić uwagę na stan licznika, czy da się to naprawić. No i jak to na allegro- czy opisany jest dokładnie stan urządzenia i czy jest w pełni sprawny!

gotowy to bedzie ze 100zł

taki to może 50zł i juz bedzie cacy, swój licznik juz kiedyś rozkrecałem bo robiłem żarówki i malowałem wskazówki.hehe

więc.............

brać:>

nie brać:>

a może już jest sprzątnięty:>

hehe

pozdrawiam

dobra licytuje to..szybke, tarcze i takie tam si eprzełoży ...i tak musze go rozkrecić bo ONLY ładne czerwone wskazówki

pozdrawiam

kupiłem, założyłem..........

kurde pełno problemów....tu mocowanie nie pasuje tu to tam tamto...ehhh

trza było przełożyć mocowanie zegaru,przednią obudowe..strasznie dużo roboty:/........potem jeździłem do mieście źeby dobrze wskazówke od szybkościomierza wyregulować....
i sprawdzcie czy dobrze:
-3k obr/min=123km/h na piątym biegu
-6,5k obr.min(odcinacz)=95km/h na drugim biegu...mam szybkie oczy wiec nie piłowałem motoru godzine

czy te wartości sie mniej-wiecej pokrywają z waszymi?

wiec tak..razem mnie to wyszło 45zł + dużo roboty...jakby sie okazało, że nie mam podciągniętych kabli pod obrotomierz to bym spalił ten licznik ........ moje sięgało momentami zenitu

pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-04-02 17:06:54 ]

no i jeszcze najwazniejsze..hehe

jestem zadowolony

polecam każdemu wiec kupujcie zegary z obrotomierzem tylko pamietajcie..już muszą być na gotowe

ps. ale se postów nabiłem, przy następnym"ulepszeniu" to pewno zostane Stałym Bywalcem LOB

pozdrawiam

no to gratuluje. jak bede w trasie to zobacze wskazania swojego bo też jestem Ciekaw. grtuluje przede wszystkim wymiany szybki i obudowy

pokryły mi sie wskazówki przy 160km/h i to było 4tys obr/min na piątym biegu............mi sie wydaj, że szybkościomierz lekko dodaje prędkości:/

poadrawiam

tyle że wskazania prędkościomierza przy konkretnej prędkości obrotowej silnika zależą też i to dosyć zauważalnie od rozmiaru kół, więc to pewnie będzie istotna informacja jak ktoś napisze jakie ma koła żebyś sobie źle tego licznika nie ustawił!!??!!?? tak mi się wydaje??!!

nieeee

rozmiar koła przy ustawieniu tego nie ma nic do gadania....

pozdrawiam

a czemu nie??

abo temu, że..........jak bym mierzył z jakimś innym autem na drodze prędkości np. bym sie umówił na 100km/h i wtedy bym se porównał ile mój zegar sie myli ---wtedy rozmiar kół ma znaczenie---- ale przy takim mierzeniu, że ile pokaże przy danej prędkości to chyba nie ma znaczenia czy są koła(na podnośniku też powino "oryginalnie" podać)

tak to moim skromnym zdaniem, nie wiem może sie myle...niech ktoś trzeci sie odezwie

pozdrawiam

mam licznik z omy A z obrotomierzem wyskalowany w milach do sprzedania(100% sprawny przebieg 140tyś./mil)
---
z racji mil raczej do zrobienia z dwóch jednego

do zrobienia