[126]czy ktos obnizal malca na 6 calach z opnamo 145/70

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Mam pyatnie czy ktos obnizal malca na 6 calowych felga z oponami 145/70 i do tego dystanse od fiata 125p???
Jesli tak to chcial bym wiedzie na ile wyklepal reso i na ile przycia sprezyna z tylu?
Bo mam Maluszka na takich felgaz z opnami i chce go obnirzyc .Zdjecia w profilu.

Pozdrawai i czekam na odpowiedzi

heh.. na 6 calowych felach opony 145/70 to troszke pomylka wydaje mie sie.. pewnie troszke sie to rozeszlo w trapez.. obnizac mozna. ale bardzo istotnym elementem sa felgi. mianowicie ich ET!! bo jezeli jest male to moga sporo wstawac poza obrys.. a wtedy oponka przy ostrej glebie moze sie spotkac z rantem blotnika i nie bedzie za fajnie. napisz dokladnie co to za felgi. wtedy mozna cos pokombinowac i doradzic.

Czyżby to byłu felgi od starej Audi 80

Gleba glebą, można potrenować wysokość, ale waniejszy bedzie amor - super twardy, bo na moje jeśli jeździsz teraz na serii amorze, to i w tej chwili-bez gleby potrafiła oponka przyszlifować sobie błotnik... czyż nie?

Oponki wogle nie obcieraja blotnikow jedynie z prawej strony od srodka gdzie jest przykrecany wachacz bo nie klepalem jeszcze nadkola tam lewy oki juz wyklepany po za tym nic nie obciera jak wpadne w dziure.Obciera tylko jak mocno podkrece kola i skrecam.

Felgi pochadza z Opla Ascony sa to Ats Cllasic a dokladne oznacenia to 6Jx13 FHA-H ET 30 ATS GM.

ja bym proponował zakupić twardsze amorki albo dać do utwardzenia.
a z obnizeniem to bym nie robił na swoim resorze i sprężynach tylko do kogoś wypożyczyć sprężyny obcięte o 3/4 zwoju max o 1 i resor tylko ważne by resor był w dobrym statnie bo zużyty sie zabardzo wygnie, ale durzych możliwości z tymi felgami to raczej nie ma o ile nie poszerzy sie nadkoli

A ja bym zmienił fele na jakieś >pasujące rozmiarem< do malca Daj jakieś max 5" z rozsądnym ET i wtedy na glebe z nim. Bedzie nawet lepiej wyglądało niż teraz. Bo teraz to wygląda jak karykaturka - małe auto na ogromnych kołach

Jeśli chcesz zostawić te koła, to nie obniżaj. Usztywnij tylko amorki i dodaj lage do resoru(ale też żeby nie był jakiś hardcore sztywny, bo sie nie bedzie prowadził). A na tył, to jakieś mocniejsze springi i bedzie gitara. Jak obniżysz bobla na tych kołach, to może być nieszczęście...

Masz te same felgi co ja, tyle ze mam je wlasnie ze starej audi 80
Tył mozesz spokojnie obciac o ok 1 zwoj (wtedy jest minimalny negatyw) i nawet wiecej,ale bez dystansow, wtedy sie ladnie w nadkole chowie nawet duza(chydzi o to ze wysoka) opona taka ja ja mam czyli 155/70 i nic nie obciera.

Na przodzie tez mam 145/70, o ostro wyklepane ranty z przodu i prawie nic nie obciera tyle ze przod nie jest zglebiony... zdjecia w profilu.. Tez bym chcial obnizyc przod, ale jestem na etepie szukania kowala...

Maluszek juz zglebiony.Resor skloepany na 14 cm i dolorzona laga, sprezyny ciente o 3/4 zwoju.Tyl ladnie usiad ale przod jeszcze troszke wysoko stoi.Jak porobie zdjecie zaraz zapodam.Pozdro i dzieki jeszcze raz za rady

I co sie chwalisz? Ja sie za swojego biore w tym tygodniu

Royber no i jeszcze mnie czeka mala maly remoncik mocowan sprezy bo jedno ledwo zyje a drugi jeszcze wmiare ladny ale tak czy siak trzeba zrobic

Zapodaj foty jak to wygląda teraz. Ja też dam niedługo fotki przed i po