SKRZYNIA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy do oriona 1.8 16V 92 rok pasuje skrzynia od innego silnika czy konkretnie tylko od tego??

od 1,4 1,6 8V i 1,6 ; 1,8 16V sa takie same oprócz 1,8 130KM od XR3i , chyba że taki akurat masz

Dołącze sie do pytania kolegi bo mam podobny problem. MSS napisales ze do 1.4 i 1.6 8v sa takie same, ja mam 1.3 OHV czy do mnie z innego modelu tez bedzie pasowac?

Cytat:
2005-04-06 12:08:09, Cat pisze:
Dołącze sie do pytania kolegi bo mam podobny problem. MSS napisales ze do 1.4 i 1.6 8v sa takie same, ja mam 1.3 OHV czy do mnie z innego modelu tez bedzie pasowac?

Młotek , przecinak, stalowe nerwy i duuuużo piva, przygotuj to wszystko a i tak nie będzie działało musisz wiedzieć dokładnie jaką masz skrzynię, a propos skąd wiesz że ją zajeździłeś ??

Skrzynie juz wyjalem, miala moze z 0.5 l oleju, ma zaakleszczony 1 bieg. Poza tym przy synchronizatorach braki w uzebieniu, rozwalone łozyska skrzynia to 81TT-7F096-AB X/1. autko z 88

Cytat:
2005-04-06 12:22:00, Cat pisze:
Skrzynie juz wyjalem, miala moze z 0.5 l oleju, ma zaakleszczony 1 bieg. Poza tym przy synchronizatorach braki w uzebieniu, rozwalone łozyska skrzynia to 81TT-7F096-AB X/1. autko z 88

Sekcja zwłok wykazała braki w uzębieniu pacjenta?
na tej skrzyni się nie znam ale podpytam znajomka co by ci tam włożyć.

A u mnie jak na wysokich obrotach pusci sie gas to zaczyna sie taka symfonia ze nie mozna usiedziec w srodku. W tym kurde problem ze wszystkie biegi mi hulają super oprócz wstecznego ktory czasem wyskakuje

Ja juz problem skrzyni mam z glowy Kupilem motorek 1.6 gaznik ze skrzynia. Dodam ze skrzynia jest ta sama jaka mialem w 1.3 jakby ktos mial kiedys ten problem, mowa o 5 biegowej.

Cytat:
2005-04-06 15:09:34, bluestar pisze:
A u mnie jak na wysokich obrotach pusci sie gas to zaczyna sie taka symfonia ze nie mozna usiedziec w srodku. W tym kurde problem ze wszystkie biegi mi hulają super oprócz wstecznego ktory czasem wyskakuje

Też tak miałem i po kolejnym koncercie coś zaświstało , zagwizdało pierd..neło i przestało... i 800 poszło ... jak to było zorganizowane ... teraz jestem wyczulony na dźwięk łożyska ...

malo tego.. nawet skrzynia z rs-a do xr-a podejdzie i odwrotnie irek tak ma jak narazie a zeby bylo malo, skrzynia z diesla tez ci podejdzie do benzynki... tak skolei ja mam