Wymiana skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolega ma senatora 91r ze skrzynia automat ale mu siadłą i chce wymienić na manuala silnik C30SE, moje pytanie z jakiego jeszcze silnika bedzie skrzynia pasowała i jaka jest różnica miedzy skrzynia 25 a 29.

Dzieki z góry i pozdrawiam cmatt

3,0 SEJ ma skrzynie AR 35 , temat był wałkowany więc poszukaj , moja rada :dobry mechanik , dużo cierpliwosci i kasy

DanDan przyjacielu szukam ale znaleźć nie moge gdzie temat jaka skrzynia do jakiego silnika nie moge pokaż przyjacielu droge z łaski swojej.

Pozdrawiam cmatt

Zerknij prosze na www.automaty.pl ,ew. jest paru szpeców w klubie co Ci pomogą.
pozdro
DanDan

robilem dzis rozeznanie itak
Do 24V manual musi byc tylko od tego silnika inny man poprostu na sruby nie pasuje Trzeba zakupic lozysko w wal korbowy a reszta to
duzo zamiany

jak na śruby nie pasuje ???toż to w R6 bloki są te same
skrzynia r25 jest policzona na moment 250nm a 24v ma moment 270nm stęd wzmocniona skrzynia--r28
Cytat:
zakupic lozysko w wal korbowy

w sklepie 60zł w serwisie opla 30zł
a o kompletnym sprzęgle to nikt nie wspomniał???
i a czy przypadkiem koło zamachowe dwumasowe nie bedzie potrzebne

oj czepiasz sie rzeczy oczywistych.Wszak jak robisz swap skrzyni na inna to musisz miec kaplet(kolo sprzeglo pedaly konsola srodkowa ew.pompka do sprzegla itp.) i ta rzeczy normalnie uzywane dostaniesz a lozysko musisz sobie nowe zalatwic.
Co do tego ze nie pasuje to mi powiedzial gosciu ktory w tym siedzi jest pare srob ktore nie trafiaja no i jest jeszcze kwestia walu korbowego bo w 24V jest 8 srob na kolo a w 12V przewaznie 6