Witam, czyli PF 125p "72

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich właśnie jestem w trakcie wpłacania pieniędzy na konto klubu, więc już nie długo będę mógł się uważać za pełno prawnego "członka " klubu.
3 tygodnie zostałem dumnym właścicielem PF 125p '72 w kolorze bahama yellow. Na pierwszy rzut oka, czyli przy kupnie stan był bdb z minusem, jak na samochód z tzw. historią. Jak się póżniej okazywało, a trwało to ok. trzech dni wychodziły kolejne rzeczy, na szczęści drobne, które jednak trochę denerwują. Na szczęście pocieszająca była wizyta u znajomego mechanika, który pamiętał jezcze śp. Pf'a 125p 1500 '69 mojego śp. dziadka. Stwierdził, że silnik i reszta mechaniki jest w stanie jak stwierdził "za dobre na swój wiek". Zdjęcia dostępne są w moim profilu. Co do naklejek to zoastały dorobiome przez wcześniejszego właściciela i choć samochód się nieźle w nich prezentuje to zostaną usunięte, a po zrobieniu pełnego remontu blacharskiego będą przywrócone, ale już zgodnie z tym co było, a nie wariacją na temat rajdowego Pf'a '72 jak to ma miejsce teraz.

Gratuluje zakupu i witam w gronie FSO maniakow .

Fotki, fotki, czekamy na fotki...

Witam na forum no i w klubie.

PS. Fotek nie ma w profilu niestety.

względem tych fotek-wstaw je do profilu

Właśnie pracuje nad fotkami. muszę trochę je przerobić żeby miały po 100kb.

Witam serdecznie w naszych progach
zacny fiacik w zacnym kolorze

Właśnie dołączyłem zdjęcia niestety są jakie są, czyli zbyt optymistyczne W rzeczywistości można się przyczepić do pewnych rzeczy ------- niestety.

Cytat:
2004-12-05 23:45:52, borygo pisze:
Właśnie pracuje nad fotkami. muszę trochę je przerobić żeby miały po 100kb.

Wow .

Zajefajny . Kolorek bajerka

Cytat:
2004-12-06 00:00:49, borygo pisze:
Właśnie dołączyłem zdjęcia

Wow kolejny z rodziny Korka
to mamy już trzy takie, myślę że wszystkie one wystartują na torze w Toruniu podczas zlotu - ale byłyby ujęcia

No no no!!! Gratulacje! Niezle cacko! Borygo, nie ma co narzekać! Witamy

Cytat:
2004-12-06 07:54:06, GDA pisze:
Wow kolejny z rodziny Korka

nawet numery startowe maja po kolei

Cytat:
2004-12-06 11:39:36, daniel pisze:
nawet numery startowe maja po kolei

I bardzo dobrze. Ten z Lublina ma 27, więc nikt nas nie pomyli.

Jest piekny nie wiem nie widzialem , ale zapytam na zdjeciach wyglada super no to po co mu blachara??

No to popatrzmy

Na lewym tylnim błotniku jest ciut brudu, zderzak też jest krzywo...więc trza zrobić kapitalke.
A tak całkiem poważnie....bardzo ładne autko.

Jeśli chodzi o blachy to już piszę. Największym szczęściem jest brak "rudej", a dokładniej to może są 2-3 ogniska, ale bardzo delikatne. Niestety blachy poszycia są w niektórych miejscach po wginane, delikatnie, ale blacharza muszą odwiedzić. W najgorszym stanie jest tylna klapa - wybrzuszona na górze z licznymi wgnieceniami oraz tylna ścianka przy lewym mocowaniu zderzaka, jakiś domorosły blacharz prostował po delikatnej stłuczce, ale nie wyszło mu to za bardzo. Więcej opisu wieczorem, bo czasu brak. Aha mam też czarną maskę, ale czeka ona na zamontowanie w piwnicy - oczywiście czarny mat. pzdr

Borygo mam nadzięje że uda nam się ciebie zobaczyć na którymś z cotygodniowych spotów we wrocku?
Od dłuższego czasu myśle o takim klasyku i z chęcią obejrzałbym sobie takie cudeńko z bliska, zresztą zapewne nie tylko ja ale cała sekcja dolnośląska.
Mam nadzieje że niedługo uda nam się spotkać.
Pozdrawiam.

Cytat:
2004-12-06 12:50:35, borygo pisze:
Aha mam też czarną maskę, ale czeka ona na zamontowanie w piwnicy - oczywiście czarny mat. pzdr

I koniecznie z napisem POLSKI FIAT

to co Panowie "rajdowcy" widzimy się na torze rajdowym w Toruniu latem przyszłego roku

GDA przesiadamy się na klasyki?