Tylny zderzak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bardzo prosze o spokojne, wywazone, niezlosliwe ... ... wyrazenie opinii na temat wygladu omegi z takim oto zderzakiem (uprasza sie o nierzucanie pomidorami, wyzwiskami, etc.):

[ wiadomość edytowana przez: towtys dnia 2005-07-24 22:07:25 ]

kulawo, jeszcze powinienes pomalowac progi i dolna czesc zderzaka z przodu.

Cytat:
2005-07-24 22:08:21, Bull_Terrier pisze:
kulawo, jeszcze powinienes pomalowac progi i dolna czesc zderzaka z przodu.

Tez to zauwazylem. Czyli lepiej byloby gdyby byl po prostu czarny?

Prosze o opinie kolejnych forumowiczow.

P.S. To "przypadek". ze ten zderzak jest taki (ja niczego nie kazalem malowac). Prosze o dalsze opinie.

Nieeee... no mi się podoba!! Mam nadzieję, że ten lakier jest dobry, bo mojemu qmplowi po kilku miechach zaczął się "łuszczyć"!! :/

Pozdrawiam!!

Cytat:
2005-07-24 22:15:02, withs pisze:
Nieeee... no mi się podoba!!

Prosze sobie podsmiechujkow nie robic, prosze o powazne wypowiedzi.

A propos czarnego zderzaka (jesli zdecyduje, ze ma byc czarny). Malowac na czarno ten, czy szukac innego, bo istnieje ryzyko, ze zacznie wszystko schodzic? Moze ktos chce sie zamienic - czarny niezniszczony zderzak za bialy ze zdjec?

Nie jest zly.
Jesli juz go zostawisz to progi tez rzeczywiscie wypadalo by pomalowac.
Jesli go zmienisz to kurek na gaz mozesz zrobic w klapie ucha hol.

Moje zdanie jest takie że wygląda lepiej niż oryginał niemalowany. Sam się zastanawiałem coby sobie go nie psiknąć pod kolorek.

Wyglada dobrze,tak jak w omie C,ktora to ma fabrycznie malowany ten element zderzaka,eszcze tylko progi i przod.Ale tu uwaga,zwykly lakier napewno sie tobie zluszczy,zwlaszcza po zimie, mozna jako podkladu na goly przeszlifowany plastik uzyc specjalnej farby do tego celu,ktora wgryza sie mocno w tworzywo sztuczne,a dopoero na nia nakladasz podklad wyrownujacy i pare warstw lakieru.Najlepiej by bylo to pokryc zywica,jeszcze lepiej dopasowac elementy om omy C. Ale idzie ku lepszemu,progi i przod pod lakier i bedzie dobrze,jak pokryjesz swoja robote gruba warstwa bezbarwnego lakieru to byc moze powstrzyma on proces luszczenia sie,chociaz na jakis czas.Pytanie,czy gladziles czarny plastik przed lakierowaniem,czy walnales farbe na zwyla chrobowata powierzchnie bez uprzedniego przemycia duza iloscia nitro?

Troche jak karetka bedzie wygladac z bialymi progami ... ale jak zderzak bialy, to progi tez trzeba na bialo.
R.

Cytat:
2005-07-24 23:51:19, Romanguitar pisze:
Troche jak karetka bedzie wygladac z bialymi progami ...

To nawet ladnie.

Cytat:
2005-07-24 23:51:19, Romanguitar pisze:
... ale jak zderzak bialy, to progi tez trzeba na bialo.

Troche za duo roboty z tym wszystkim, a nie daj Boze jak zacznie sie luszczyc. Kupowal ktos taki zderzak (uzywke) albo ma na sprzedaz? Za ile mozna taki "wywrwac"?