MotoNews.pl
10 śruby do kół (89638/0) - NT

śruby do kół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko odnośni śrub do kół.
Na samochodzie ma stalówki (oryginał BMW) przykręcone oryginalnymi śrubami, łącznie z oryginalną złodziejką (bmw) i chodzi mi o to czy tymi śrubami moge dokręcić również alufegi?? Czy musze kupiś dłuższe śruby? Ile powinną wystawać śruba z drygiej strony felgi , czyli ile powinną się wkręcać w piaste??? na jaka głębokość, bo jak to będe wiedział to wystarczy przełożyć na sucho jedną śrube przez alufelge i zobaczyć ile mm wystaje.

nie wiem czy mozna ale ja 2 sezony jezdze na oryginalnych srubach bmw i nic mi sie nie dzieje u mnie sruba wystaje ok1,5 cm z alusa moze z 3mm wiecej ze stalówki

długość to jedna rzecz a stożek na śrubie druga ja do alusów musialem kupić nowe śruby bo"zwykłe" dociskały bardzo małą powierzchnią

wlasnie to jest bardzo wazna sprawa ale u mnie w otworach na srube w feldze jest taki profil ze sruba wchodzi prawie idealnie nie wyobrazam sobie zeby mogło byc lepiej (pod tym wzgledem)

U mnie śruby na stalowych felgach wkręcały się ok 10mm i tak samo było na aluskach.Stożki na alufeldze i śrubie były takie same.Według instrukcji obsługi przy oryginalnych felgach stosuje się te same śruby.

Ja mam inne śruby do alu i inne do stalowych. Tak już kupiłem z samochodzikiem, ale jedne są dłuższe. Nie pamiętam które. Jak bede zmieniał na letnie alu to napiszę.