[126p] mechanizm podnoszenia szyby FL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a więc poplontały mi się mechanizmy i tu pytanie. macie jakieś patenty na ułożenie tej pier#@$@#$ linki ta tym pojebanym "gwincie" czy lepiej kupić nowe mechanizmy ? tu mam juz jeden nowy ale prazy montażu sie poplontało dziadostwo...

próbował ktoś założyć podnośnik szyby z ELa do FLa ? tak że szyba zostaje z FLa a podnośnik elegantowski ?

[ wiadomość edytowana przez: Karcio86 dnia 2009-05-21 18:31:00 ]

Szczerze mówiąc ciężko wytłumaczyć jak to nawinąć, ale jak już jakoś to wykminisz i nawiniesz to sobie porób kliny i wsadź miedzy obudowę a ten bęben z linką żeby przy zakładaniu się nie rozwinęło. No i jeżeli Ci się te linki pozaginały to lepiej chyba wymienić te mechanizmy bo inaczej to będzie rzodko śmigać

Mam to samo..Też mnie szlak trafia jak muszę dłubać ręką w tych szczelinach. . Kupie chyba nowy mechanizm.

hehe... Cierpliwości

ja wziąłem wyje#&*% całą linkę z bębna ułożyłem ją po prostowałem gdzie była pozaginana na nowo zabezpieczyłem i nawinąłem, roboty z godzine do tego dobrze jest nasmarować linkę wazeliną
i zakładamy, ważne jest to by była dobrze napięta.

Ale z perspektywy czasu nie pier#&%! bym się z tym tyle i kupił nowy mechanizm.

da sie założyć mechanizm z ela do szyb fla

pokaż jak najlepiej fotki, ale ja chce mechanizm z el , a szybe normalną FLowską , bez cięcia drzwi i przerabiania na szybe z ELa . da się tak ?

no mam założone tak jak piszesz , wpakuj mechanizm w drzwi i będziesz widział co i jak

chodzi lekko ? bezawaryjnie ? domyka sie z luzikiem ?

przy końcu jest opór ale tak to spoko