MotoNews.pl
12Allegro (89882/0) - NT

Allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka kiedys wystawilem samochod na allegro na 7 dni z jednym zdjeciem duzym. ile taka aukcja moze ksoztowac ?? bo ja mam saldo -90.40zl. i cos mi sie tu bardzo niepodoba.

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2005-04-02 15:32:02 ]

jak go sprzedałes to poszła pewnie niezła prowizja dla allegro. stąd taka kwota.

kwota jest naliczana od wartości wylicytowanego przedmiotu...

Jak kolega sprzedal auto na allegro za 3tys. tez mial do zaplaty 90zl.

sama prowizja za wystawienie (bez sprzedania - 15zl).
jak ktos wylicytowal to bulisz.

ale ja go nei sprzedalem cipka zalicytowala i nie kupila
dobra napsialem do alegro ze nie kupila ale wygrala aukcje i napisalem o zwrot prowizji.

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2005-04-02 20:27:28 ]

Ja nigdy takiej prowizji nie musiałem płacic.
Ciewkawe co jest w regulaminie jest napisane, wydaje mi sie ze o zwrocie prowizji mozesz zapomniec poniewaz zatwierdzasz koszty wystawiając aukcjie, ale co jak co jestem cekaw co odpiszą

Cytat:
2005-04-02 20:13:38, maskekk pisze:
ale ja go nei sprzedalem cipka zalicytowala i nie kupila dobra napsialem do alegro ze nie kupila ale wygrala aukcje i napisalem o zwrot prowizji. [ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2005-04-02 20:27:28 ]

No jeśli ktoś wylicytował, to ALLEGRO uznaje to za zawarcie transakkcji (chyba). Nie obchodzi ich czy sie dogadaliście czy nie.

tak tak ale tam jest takie cos napsiane ze prowizje placi kupujacy ktory nie kupil wylicytowanego rpzedmiotu

a wystawiles jej negatywa?

jezeli CI niezaplacila to mozesz pisac do Allegro o cofniecie prowizji i oni to zrobia. wystaw jej negatywa dla pewnosci i bedzie OK

Z czysta satysfakcja wystawilem negatywa do allegro juz wczoraj napsialem

jeśli nie doszło do transakcji, wysyłasz prośbe o zwort prowizji, trwa to około 2 tygodni kiedy oni jeszcze raz przypominają kupującemu o obowiązku zawarcia transakcji, potem wystawiasz negatywa i oddają Ci prowizje od sprzedaży (ale nie od wystawienia).

dużo jest Twojej winy, nie wystawia sie aut na aukcje które mogą zkończyć sie zakupem poprzez allegro, bo to rodzi kosmiczne prowizje. Wystawia sie auto z duża cena minimalna zeby miec pewność ze na allegro nikt go nie kupi. Ktoś jest zainteresowany to dzwoni i kupuje na miejscu.

Pierwszy raz to robilem teraz bede wiedzial.

Cytat:
2005-04-03 00:45:13, _Szary pisze:
No jeśli ktoś wylicytował, to ALLEGRO uznaje to za zawarcie transakkcji (chyba). Nie obchodzi ich czy sie dogadaliście czy nie.

Bullshit. Zalicytowanie to zawarcie umowy z kupującym jak się z niej nie wywiąże (kupujący) to sprzedawca wystawiając negatywa może otrzymac zwrot prowizji jeśli nie doszło do finalizacji transakcji.

Gadaj z allegro dostaniesz zwrot prowizji. Ja wysłałem kiedys gosciowi nokie 8110 powiedział ze mu niepasuje niebyło gadania musiałem mu kase oddac allegro zwroociło prowizje, a gość ponioosł koszty przesyłki...

Cytat:
2005-04-05 00:39:09, dt01 pisze:
Gadaj z allegro dostaniesz zwrot prowizji. Ja wysłałem kiedys gosciowi nokie 8110 powiedział ze mu niepasuje niebyło gadania musiałem mu kase oddac allegro zwroociło prowizje, a gość ponioosł koszty przesyłki...

kolego dt01.... widze ze jestes obrotnym gościem...
wiec odpisuj na privy, bo potem smolisz głupie texty ze ci ktos kasy nie przysłał, ze ktoś jest naciagaczem i kiepskim kupującym...
zfinalizujmy sprawę kierunków bo mnie szlag trafia...
sorry za szorstkie słowa ale cały czas czekam na łaskawa twą odpowiedź... no chyba ze ci nei zalezy na kasie...

[ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2005-04-05 07:44:37 ]