MotoNews.pl
6 IDENTYFIKACJA POLONEZA (91995/5) - NT

IDENTYFIKACJA POLONEZA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow. Od pewnego czasu przygladam sie waszemu forum i coraz bardziej zaczyna mnie krecic tematyka FSO. W zwiazku z tym iz pozstanowilem sie zarejestrowac i moc wypowiadac na forum, chcialbym uzyskac pewne informacje, ktorych nigdzie na forum nie znalazłem. Otoz widzialem w swojej okolicy Poloneza o dosyc dziwnym wnetrzem, ale po kolei...
1. Polonez (borewicz) ma oznaczenie CE,
2. Z przodu ma kwadratowe swiatła,
3. Deske rozdzielcza ma koloru piaskowego (wpada lekko w pomarańcz),
4. Boczki dzrzwi sa z czarnego materiału, wygladaja na skoropodobne,
5. W tylnej czesci podsufitki ma dwa swiatełka (takie nocne swietliki z przelacznikiem) albo cos co je przypomina.
Mam prosbe do uzytkownikow forum, czy ktos moglby mi udzielic informacji co to za wersja poloneza z ta dziwna tapicerką? Z gory dziekuje za info.

ktos do najuborzszej wersji poloneza (z elektr zaplonem) wlozyl sobie deske z najbogatszej wersji ktorej prawie nikt nie widzial albo kupil kiedys w bomisie bo wiekszosci nie zainstalowali w autach ; byla to krotka seria w 81,moze 82r z wnioskuje tylko z tego bo na miodowych szybach od kompletu mam taki rocznik ale do deski bylo jeszcze wszystko w bezu lacznie z siedzeniami dlatego zaloze sie ze np plastiki sa czarne
poszukuje od tej wersji bezowego podszybia od 3 lat i nic.
a i zapraszam do watku
klasyczny polonez, krotkie serie
w ktorym dfowiesz sie wielu ciekawostek o starym pnie jakis czas temu byly tez fotki takiego poldka nie wiem czy to nie ten twoj

Cytat:
Otoz widzialem w swojej okolicy Poloneza o dosyc dziwnym wnetrzem, ale po kolei...

...i niech zgadnę: stoi w okolicach ulicy Kraszewskiego

Fotki tego poldka już tu kiedyś dawałem. To jest wersja C z elektronicznym zapłonem.

no ameryki to ja wiem ze nie odkrylem, i ze ten model jest znany we wrocku, ale bylem poprostu ciekaw co to za model :]