BMW 91 520i automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z automatyczna skrzynia biegow cos mi szarpie a po prawej stronie kolo schowka slychac przekaznik jakis i on cyka caly czas!! Na zegarach nie wyswietlaj mi sie biegi ale tylko po odpaleniu auta co sie zepsulo ?? prosze o rade bo wogle nic mi nie przychodzi do glowy? aha i jakie sa automaty w BMW slabe'?? bo tak slyszalem....

Chyba dużo na ten temat jest na forum.
Uzyj wyszukiwarki

Nic nie kombinuj sam, tylko pojedź do gości którzy naprawiają automaty. Prawdopodobnie masz jakiś problem ze sterowaniem, ale bez wpięcia do komputera lub/i wyjęcia skrzyni się nie obejdzie.

a jaki jest koszt calej tej operacji ?>?

To zależy gdzie. W W-wie wyjęcie i włożenie skrzyni to ok 800 zł, robocizna 600 - 1000 + cena części. Ale są warsztaty gdzie mają takie skrzynie "na składzie" i zakup z montażem nie powinien przekroczyć 2000 - 2500 zł. Oczywiście najpierw diagnostyka, bo jeśli padło sterowanie (nie wiem jak to jest rozwiązane w BMW bo nigdy nie maiłem problemu z automatem ) to np elektrozawory do Stratusa kosztują 350 - 700 zł. Trudno tak w ciemno coś wyrokować.

oki ceny z kosmosu hehe ja znalazlem skrzynie automat za 800 zl .... a co do sterowania mowie o elektronice !! bo auto jezdzi biegi dzialaja ale cos autko na tych biegach skacze w rytm cykajacego przekaznika!!... Aha i pytanie czy mozna holowac automata i czy trzeba to robic na zapalonym silniku ??

[ wiadomość edytowana przez: _Arczi_ dnia 2005-07-19 01:11:58 ]

można holowc tyklo bardzo bardzo wolno bardziej wskazana jest laweta i najlepiej na zapalonym silniku wtedy skrzynia ma smarowanie naprawiam automaty ( Amerykańskie) już z 10 lat i raz spoykałem się z autem holowanym na nie zapalonym silniku z dużą prędkością skrzynia nie żle śmierdziała a mechanika była zmielona skrzynia na złom się nadawała

Cytat:
2005-07-19 01:10:42, _Arczi_ pisze:
oki ceny z kosmosu hehe ja znalazlem skrzynie automat za 800 zl ....

To chyba tarego typu. Nie sądzę żeby skrzynię z elektroniką można było kupić za 800 w dobrym stanie.