MotoNews.pl
4 Problem z przyspieszeniem w BMW E46 (111037/0) - NT

Problem z przyspieszeniem w BMW E46

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!mam BMW E46 318 i jest taki problem (a może to tak musi być) że jak sie wciśnie gaz do dechy to auto nie jedzie dusi sie i coś! A jak sie wciśnie gaz tak z 3cm to jedzie ale też nie za bardzo!I jak jest zimny to wogóle nie jedzie dopiero po przejechaniu tak 1km i ciągnie tak dopiero od 3tys.obr!Ktoś mi powiedział że to może filtr paliwa jest zapchany ale sam nie wiem gdzie go szukać i czy to wogóle to!Jak by ktoś coś na ten temat wiedział to prosze pisać! Pozdrawiam

ja mialem podobny problem tylko ze jezdze na gazie. zmienilem swiece i kable WN (dopiero wymiana kabla od cewki dala rezultat)

Cytat:
2005-08-23 09:07:41, cardy pisze:
ja mialem podobny problem tylko ze jezdze na gazie. zmienilem swiece i kable WN (dopiero wymiana kabla od cewki dala rezultat)

ja też mam gaz w E32 i falowały mi obroty i szarpał jak się wkręcał do 2 tys obr ale wymieniłem silniczek krokowy i falowanie obrotów zniknęło natomiast szarpanie nie (wystepuje jak tylko wskazówka osiągnie pół skali na wskaźniku temperatury i trwa przez ok 10 min poźniej już jest wszystko wporządku, jak zimny zaraz po odpaleniu to też wszystko ok)

Mówisz że kabelki do wymiany???

moje E46 318i też nie szokuje mnie zrywnością....

ja proponuje kupić e46 z silnikiem 2.8 lub 3.0