| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-07-14 16:02:42 |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2004-07-14 16:58:08 O ciekawy temat. Ja mam obie sondy do wymiany. Czy jest ktoś, kto testował te "uniwersalne"? A może jest odwazny kto sróbuje |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2004-07-15 12:52:55 O to to. |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-07-16 08:22:33 ManiekG, jak rozumiem zalozyles sondy 4przewodowe? Jakiej firmy? Odczowasz jakies roznice w pracy silnika, zuzyciu paliwa? |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2004-07-26 19:44:52 bez kompa |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-07-27 09:06:29 Planuję wymianę sond bo mam lekkie przydławienie po gwałtownym wcisnięciu gazu.
Kupiłem sondy uniwersalne. Założyłem i kompletna dupa - na benzynie jakoś jechał, chociaż gorzej niż na starych. Na gazie zrobił się mułowaty i gasł na wolnych obrotach co nigdy mu się nie zdarzało na starych sondach. Czym prędzej je wywaliłem, zamontowałem stare i z ulgą stwierdziłem, że znów jeżdzi... Co ciekawe, jeżdziłem przez kilkadzisiąt kilometrów (testowo) z odłączonymi sondami i poza świecącą kontrolką niczym się nie różniło od jazdy na starych sondach. Ciągnął poprawnie, nie gasł i pracował równo. |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2004-07-27 09:34:08 Temat zaiście ciekawy...
Swoją Omę mam krótko ale więc nie jestem specem... U mnie tylko czasem na benie zapala się kontrolka od sondy chyba. Taka pomarańczowa (wygląda jak silnik [lub coś w ten deseń] z piorunkiem). Jak przełącze na gaz to jest OK. Pozro Sennin |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2004-07-27 10:16:15 Właśnie kupiłem uniwersalną sondę na allegro.
Czekam na wysyłkę... Aktualna sonda daje super napięcia... dodam gazu to napięcie leci w okolice 0V, komp uważa to za ubogą mieszankę i dolewa paliwa... super zapaszki bogatej mieszanki z wydechu... łeee... Allegro - uniwersalna sonda lambda W omie mam 3 przewodową a ta uniwersalna jest 4 przewodowa. Wiem jak to podłączyć. 3 przewodowa............... 4 przewodowa czarny...........................czarnym biały..............................biały biały..............................biały (ponąć nie ma znaczenia, który biały z białym, grzanie sondy) .....................................szary ---> do masy autka mam nadzieję, że do końca tygodnia zmienię w sobotę w Sobieszewie zobaczymy jak to działa... [ wiadomość edytowana przez: marekcaramba dnia 2004-07-28 13:35:21 ] |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-07-27 10:35:17 Właśnie dokładnie te sondy kupiłem! Jak zamontujesz to daj znać jak się sprawuje. |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-04-13 18:18:10 czy moglby ktos podpowiedziec jak podpiac uniwersalna sonde do x20xev sa w niej 2x bialy , szary i czarny , w orginale bialy, zolty,czerwony,czarny |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2005-04-13 20:45:19 Art, nie kupuj sondy uniwersalnej do x20xev skoro możesz kupić oryginalną za stosunkowo niewielkie pieniądze!! Wiem że w serwisach to mają ceny z kosmosu i za taką sondę krzyczą nawet 500 PLN?!!! Ale jedż na najbliższą ci dużą giełdę samochodową i napewno kupisz oryginalną do ok 200 PLN. Ja ostatnio byłem na giełdzie w GLiwicach i przypadkiem odkryłem gościa z sondami który miał oryginały GM do x20xev po..160PLN podejrzewam że delikatnie może by zszedł jeszcze z ceny! Tak więc LUDZIE NIE PRZEPŁACAJCIE skoro nie można kupić taniej oryginalne części trzeba się tylko wysilić i poszukać troszeczkę tymbardziej że sonda lambda to taka część z którą nawet uszkodzoną można jeździć a samochód nie jest unieruchomiony. Pozdrawiam Cezik. |
disel Gliwice | 2005-04-13 21:41:54 jakie sa objawy przy walnietej sondzie w c20ne? |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-04-13 23:38:43 no widzisz juz troche za pozno , lepiej napisac posta wczesniej a pozniej kupowac wyczytalem na forum ze mozna zastosowac wlasnie uniwersalna i spoko chodzi i teraz mam problem bo przerobilem juz wtyczki co na upartego jest odwracalne.Ale ostatnio zaczela palic jak smok i zrobila sie malo zrywna i na benie czasami palil sie check na gazie nie.Jak mi zakladali Gaz mowili ze jakies tam bledy daje od czasu do czasu.Teraz auto z odpieta sonda rzwawiej jezdzi niz z ta stara tylko ze sie swieci check.Ale wole zamontowac bo nie wiadomo co sie moze stac jak nalapie bledow.Nie chce mi sie klemy odpinac do resetu .Studiuje schemat i nie widze tam sondy , w oznaczeniach.Nie chce ryzykowac na pale.Mierzylem na zlaczu to tylko doszedlem gdzie jest 12 V i chyba 5V o dziwo masy na wtyku nie znalazlem
[ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-04-13 23:39:27 ] [ wiadomość edytowana przez: art23 dnia 2005-04-13 23:40:20 ] |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2005-04-14 00:15:34 Witam
w trzy przewodowych sądach masa jest na obudowie |