MotoNews.pl

Witam! czym usunac stary klej ktory pozostal po naklejce PL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie!
Miesiac temu stalem sie posiadaczem Cariny 1.8E (benzyna/gaz)
Jako ze jestem na etapie poznawania tego samochodu bardzo przydatne i bezcenne sa informacje na tymze forum. Okazuje sie ze poprzedni wlasciciel "jako tako" podchodzil do serwisowania;-)
Mam za soba pare wizyt na warsztacie i plan uzupelniania/wymiany elementow...(swiece, pasek rozrzadu, filtr itd)

Teraz pytanie, zapewne wielu z Was zetknelo sie z problemem usuwania resztek kleju ktory poozstal po zerwanej naklejce...w moim przypadku chodzi o naklejek PL na klapie bagaznika, usunalem ja poniewaz i tak sama juz odpadala, pomarszyla sie itd, pozstalo mi swinstwo w postaci kleju, zaschniete, brudne gluty...ktorych nijak nie da sie usunac! probowalem benzyna (do zapalniczki ZIPPO) zmyc to swinstwo ale bez skutku, dranstwo tak przylega ze nijak nie da sie tego ruszyc! Moze macie jakies sprawdzone metody?

klikaj pojedyńczo. lub zmień czybkość działania przycisku myszki. zrobiłeś 3 posty na raz

Cytat:
2004-07-24 18:34:27, rogacek pisze:
klikaj pojedyńczo. lub zmień czybkość działania przycisku myszki. zrobiłeś 3 posty na raz

zauwazylem wlasnie, to z powodu odswiezenia strony...najpradopodobniej, sorry, ale mam przynajmniej dobry debiut

Różne rzeczy ludzi próbowali.
Zapraszam tu i tutaj i od siebie jeszcze. Jak niczym nie dasz rady to poelcam benzynę lakową.

Pozdrawiam

Debiut dobry, to fakt

to ja jeszcze dodam TEN LINK.

mialem dokladnie to samo - usuniecie naklejki to byla jedna z pierwszych rzeczy ktora zrobilem carince

Cytat:
2004-07-25 21:33:34, little-turpe pisze:
to ja jeszcze dodam TEN LINK.

mialem dokladnie to samo - usuniecie naklejki to byla jedna z pierwszych rzeczy ktora zrobilem carince :)

nie dziala;-(

No a gdyby tak delikatnie ale to bardzo, bardzo, bardzo, bardzo delikatnie i pod odpowiednim katem spróbować zedrzeć żyletką?? Ja tak usunęłam moją naklejkę PL tylko musiałam uważać aby nie uszkodzić lakieru. Delikatna robota ale cierpliwych No albo może benzyną? Rozpuszczalnikiem? Zmywaczem do paznokci? Tylko czy to nie odbarwi lakieru to nie wiem.

Benzynką, taką do kupienia w małych buteleczkach.

dzieki za wszystkie podpowiedzi, niestety nic nie skutkuje, to swinstwo to jakis twardy klej....nic tego nie rusza;-(

p.s.
nakljeki juz nie ma, zostalo to swinstwo ktorym bylo przyklejone

To zostaje Ci tylko wizyta u jakiegoś lakiernika, coś wymyśli na pewno. Oby nie płyn hamulcowy - od niego schodzi wszystko, łącznie z lakierem

Pozdrawiam

Można usunąć bez wysiłku używając deliokatnych środków polerskich.Zaczynamy od mleczka polerskiego, przy odrobinie cierpliwości daje się usunąć. Gdyby to okazało się maloskuteczne używamy past polerskich od najdrobniejszej. Uwaga na metalik, można narobić sobie kłopotu w przypadku braku cierpliwości.Powodzenia. Robiłem to kilkakrotnie, zawsze skutecznie.

Jeżeli chodzi o naklejki to zdecydowanie polecam rozgrzanie najpierw suszarką do włosów, a później delikatnie zrywać. Działa zarówno na naklejki na szybach jak na stare PL-ki.
Pozdrawiam

Stary zobacz daty wątu!!!!
Po co to wygrzebujesz????

Pozdro.