MotoNews.pl
2 Wtrysk gazu (90527/12) - NT

Wtrysk gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wreszcie z pozytywnym skutkiem zakończyliśmy montaż i strojenie instalacji wtrysku gazu.Nie obyło się bez kłopotów-sekwencyjne BRC odmawiało współpracy,omegas landiego radził sobie lepiej,ale na wolnych obrotach miał problemy z czasami wtrysku i ostatecznie zainstalowany został IGS Landi renzo.jest to wtrysk gazu,ale ciągły,nie sekwencja,posiada za to największe możliwości strojenia i modyfikacji map gazu.ostateczne regulacje jeszcze przede mną na hamowni z sądą AFR ale już teraz jest super,nie ma zwężek w dolocie,problemów z wolnymi obrotami strzelaniem itp.piszę to jako sugestię,która może pomóc w doborze instalacji gazowej do ład z wtyskiem paliwa.

Pewnie cena tej instalacji = 2X cena mojej łady

2500 pln po znajomości

2500 za samą instalacje,czy wraz z montażem?

z montażem,ale bez butli,która została ze starej instalki podciśnieniowej

To masz jakieś fajne opusty u montażystów gazu? Dobrze wiedzieć . Ty Tomq Kolibrze, to masz chyba wszędzie znajomości . Dobrze, że mam znajomości z Tobą, hie, hie .

Ja też się powoli przymierzam do montażu inst. gazowej do Wiejskiego Golfa (i to też tej... noo... lepszej... jaktotam... z wtryskiem sekwencyjnym). Na lato może się szarpnę (chyba, ze mnie Wiejski wqrzy i zamienię go na inne auto ).

No ciekawe czy dobijesz do 100KM

Tesh mam wtrysk gazu ciągły
Bardzo dobre efekty jak kolega napisał daje zabawa z softem
U mnie po dogładzeniu dolotu i wylotu zmierzone zostało 101 koni na LPG i 98 koni na benzynie. Pomiary były robione przed ostatecznym dostrojeniem, więc obecnie może być ze 103, na pewno nie więcej.
Zalety takiej instalacji są niepodważalne.
U mnie założył ją poprzedni właściciel ponad 3 lata temu - mam rachunek opiewający na 3800 PLN bez kosztów robocizny

A czy sonda AFR to nie lambda? Ewentualnei lambda wstawiana w specjane miejsce wydechu?
Ja zgaduje ze chodzi o AirFuelRatio - czyli stosunek paliwa do powietrza - czyli to co ja osiagam zwykla lambda i linijka swietlna zrobiona wlasnie w tym celu.

Mysle sobie ze to powinno niezle sie sprawowac jak chodzi o osiagi - taki wtrysk gazu.

Air to Fuel Ratio można mierzyć zwyklą lambdą, szerokopasmówką jak i analizatorem spalin.

Cytat:
2005-04-08 16:31:01, janisz pisze:
..., szerokopasmówką jak i ...

Co to szerokopasmowka?

Szerokopasmowa sonda lambda. Ona pokazuje już bardzo dokładnie i w większym zakresie. Nie ma takiego skoku napięcia przy lambda=1