Elektryk - Rzeszów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Nie mogę odpalić auta. Przy odpalaniu obrotomierz w ogóle się nie rusza (ani drgnie) i nie ma iskry.

Ostatnio wymienione było wszystko od WN. Takie objawy już miałem a rozwiązaniem było kilka uderzeń w wtyczki modułu. Z uwagi że jego też wymieniłem to już go nie tłukę. Kabelki do cewki WN sprawdziłem. Na jej zaciskach jest 12 po włączeniu zapłonu.

Jak macie jakiś pomysł co to może być, to proszę o rady a najlepiej jak by ktoś znał jakiegoś elektryka z doświadczeniem.

cewka

Cytat:
2009-09-16 09:17:51, markon pisze:
cewka

cewka impulsatora , w aparacie zapłonowym ?

Witaj.
dośc często mam to Samo. brak iskry a po uderzeniu w okolicę modułu,moduł jak niby nigdy Nic odpala (iskra się pojawia)
Jesli to podejrzenie na cewkę imp. to Ja swoją wymieniłem 10 tys/km temu. Juz by szwankowała ?
Modulu nowy też juz mam ale jeszcze nie wymieniłem ze względu na inny problem z bryką i chyba Go dzisiaj opiszę

immobilajzer

Masz 2 kluczyki? Spróbuj odpalić drugim.

Cytat:
2009-09-16 12:35:16, pasiek pisze:
immobilajzer

jakoś nie widzę związku, skoro po puknięciu w aparat zapłonowy(okolice) zaskakuje i pokazuje się iskra.

Cytat:
2009-09-17 10:10:40, franko25 pisze:
jakoś nie widzę związku, skoro po puknięciu w aparat zapłonowy(okolice) zaskakuje i pokazuje się iskra.

Ty to lepiej zmień mechanika ...no i załóż ten nieszczęsny moduł !!
/ a może to akurat jest przyczyna Twoich boleści ? ...kto wie ../

Cytat:
2009-09-17 10:28:26, bogdan1 pisze:
Ty to lepiej zmień mechanika ...no i załóż ten nieszczęsny moduł !! / a może to akurat jest przyczyna Twoich boleści ? ...kto wie ../

Mechanika mam jednego - i to naprawdę dobrego (nie mylić z pasjonatmi)
Elektomechanika - własne ręce i forum razem wzięte

dzisiaj będę zakładał - wczoraj Mnie noc pochłoneła i zaskoczył deszcz.

na dokładkę wtyczki do modułu pozmieniłem [ale to juz w innym wątku opiszę]. moze się komuś przyda.

[ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2009-09-17 11:47:05 ]

Cytat:
2009-09-17 11:42:57, franko25 pisze:
Moduł dzisiaj będę zakładał - wczoraj Mnie noc pochłoneła i zaskoczył deszcz.

musiałem się podkopiować!
Moduł załozyłem ... i co !?!? I wogóle nie pali sprzęt ! Zepsuty Mi sprzedali !

Cytat:
2009-09-18 00:35:38, franko25 pisze:
musiałem się podkopiować! Moduł załozyłem ... i co !?!? I wogóle nie pali sprzęt ! Zepsuty Mi sprzedali !

no to już naprawdę można się wnerwić ! ..reklamacja pochłonie Ci znowu kilka dni
Nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań ale ...tyle czasu już straciłeś więc może jakiś szrot jednak ??

Cytat:
2009-09-18 01:46:04, bogdan1 pisze:
no to już naprawdę można się wnerwić !

szybka reakcja ... pozostał nowy moduł. od wczoraj wieczór jeżdzę. Na razie prócz modułu nic nie ruszam w aparacie zapł. pojeżdzę (moze to nawet trwac do kilku tygodni) i zobaczym jakie rezultaty będą (...)

Cytat:
2009-09-19 16:49:29, franko25 pisze:
szybka reakcja ... pozostał nowy moduł...

No taaa....za chwilę potrzebować będziemy forumowego szyfranta , żeby wnioski właściwe z Twoich wypowiedzi wyciągał

Możesz napisać po polsku ., w jakiejś bardziej przyswajalnej formie??

Cytat:
2009-09-20 13:09:44, bogdan1 pisze:
No taaa....za chwilę potrzebować będziemy forumowego szyfranta , żeby wnioski właściwe z Twoich wypowiedzi wyciągał Możesz napisać po polsku ., w jakiejś bardziej przyswajalnej formie??

no jasne ze mogę chociaz uważałem to za srednio mało istote.

Tak więc sprzedawca poinformowany o tym ze sprzęt jest dupnięty a Ja potrzebuję szybkiej wymiany już tego Samego dnia wysłał kolejną sztukę a o tej zapewniłem ze również wyjdzie jeszcze dzisiaj.
reszta poprzedniej wypowiedzi juz jest bardziej jasna

Od 19-09-09 chulam na nowym moduliku i jak narazie iskra nie znika. nie zapeszając poczekajmy co dalej będzie