MotoNews.pl

[foto] Pierwszy ATU ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do niedawna parkował obok mojego mieszkania dość dziwny ATU, z boku wyglądał dość normalnie natomiast z tyłu miał lampy od Caro, na nieszczęście ostatnio zmienione na białe. Czy możo to być pierwszy ATU. jeśli tak to może zna ktoś jego losy, mi nie udało się namierzyć właściciela a od niedawna nie mogę go spotkać (Zdjęcie wysyłam do GDA to może je zamieści)

ktos te atu namierzył kiedys na bielanach, później ucichło o nim

Zgadza sie to jest prototyp ATU,
kiedyś w naszej galerii były zamieszczone zdjęcia z targów motoryzacyjnych w Poznaniu w roku 1995 gdzie miał swoją premierę - jak odkopie swoje archiwum to je również umieszczę, a póki co zdjęcie od Robi-ego

W niezłym stanie z tego co widać

to atu ma chyba pelna klape,chyba ze nie dowidze

skoro to pierwszy z ATU to który to jest rok produkcji ?

Jak wracalismy z Sulejowa to stal przy Grojeckiej (Warszawa - Ochota).
Jako jedyny z kolumny go zauwazylem .

Tylko, że ten z Poznania miał inną deskę rozdzielczą. Na tej fotce widać, że ma zwykłą polonezowską.

hmm.. nie wiem czy to takie zdjęcie po prostu, ale mi to wygląda na szpachlex

ja spotkalem wlasciciela tego atu. zapraszalem na zlot na ekogreen i dalem namiary klubu. mimo to sluch o nim zaginal.
z tego co wiem, kupil go normalnie z ogloszenia w warszawie.

Cytat:
skoro to pierwszy z ATU to który to jest rok produkcji ?

skoro to pierwszy to pewno 1995 rocznik czyli bedzie juz 9 lat ... a deske inna niż polonezowską pokazali wydaje mi się nie z tym modelem Atu tylko tym późniejszym takim fioletowym juz z nowymi lampami z tyłu ...

Cytat:
a deske inna niż polonezowską pokazali wydaje mi się nie z tym modelem Atu tylko tym późniejszym takim fioletowym juz z nowymi lampami z tyłu ...

No niestety nie Byłem na tych targach i go widziałem. Biały miał tą nową deskę.

a fioletowy z nowa deska mial z tylu juz normalne lampy

Jakbym miał dojście do takiej nowej deski to bym jej w życiu z rąk nie wypuścił!!!

Cytat:
No niestety nie Byłem na tych targach i go widziałem. Biały miał tą nową deskę.

No dobra niech Ci będzie hehe ale w takim razie musieli widocznie i ze starą deską takie wyprodukować ...

Wyglada, ze to jeden z prototypow Atu - ten egzemplarz wyglada mi na rok 1994.
FSO zrobila wiecej niz 2 egzemplarze, wiekszosc miala stare deski, wiec nie ma czym sie podniecac
Podniecajace byloby zajrzenie pod ten samochod i sprawdzenie czy ma zawieszenie tylne na resorach, czy na sprezynach srubowych. W 1994 roku pokazali na MTP egzemplarz z takim wlasnie zawieszeniem.
BTW szukam wszelkich obrazkow takiego zawieszenia w Polonezie, wiec prosze robic zdjecia takze od spodu!
Odwdziecze sie z nawiazka

Pozdrawiam
Adamus

po Łodzi swego czasu krążył identyczny.

Niestety od jakiegoś czasu go już nie widuje

Ja daaawno (94/95) temu widziałem zamaskowany czarny (bardzo ciemy) prototyp Atu, na czerwonych blachach, z lampami od Caro.
Wyskoczyłem z Poldka mojego ojczólka i oglądałem zawzięcie.

Cytat:
2004-06-15 08:41:36, Demmo pisze:
hmm.. nie wiem czy to takie zdjęcie po prostu, ale mi to wygląda na szpachlex

są gdzieś zdjęcia tej nowej deski co niby była na targach??