MotoNews.pl

Przewody wysokiego napiecia w m43

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Orientuje sie ktos czy na przewodzie w tym silniku jest czujnik (takie zgrubienie)? Jesli ktos ma bmw z silnikiem m43 to prosze o sprawdzenie ;] u mnie nie ma czujnika na zadnym z przewodow ale zauwazylem ze 3 sa Boscha a 1 jakiejs innej firmy i nie jestem teraz peiwen jak to powinno byc.

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-04-06 14:30:41 ]

Siema. Spoko sprawdzę, dzisiaj a jutro odpiszę.
Tolo a gdzie miałby być ewentualnie umiejscowiony ten czujnik - zgrubienie i do czego miałby słuzyc?
Pozdro.

na forum znalalzem taki opis: "To jest tak zwany impulsator który informuje komputer o fazach rozrządu a także o obrotach silnika"

a ten impulsator powinien byc na ktoryms z przewodow ;] chyba na pierwszym o ile sie nie myle

na pierwszym.
pozdrawiam

Witam.
Mam też taki czujnik ale niestety uszkodzony. Czy ktoś może ma na zbyciu takowy ? Silnik m40.

Ja tam nie widzę u siebie na kabelkach żadnego czujnika. Wszystkie cztery są identyczne, i idą do jakiegoś kompa.

fajnie by bylo jakby sie wypowiedzial ktos posiadajacy silnik m43 ;]

Cytat:
2005-04-07 14:44:46, cjanek pisze:
Ja tam nie widzę u siebie na kabelkach żadnego czujnika.

no to chyba juz jasne wszystko, ale ciekawe czemu m40 jeszcze ma czujnik?

U mnie tez nie ma zadnego czujnika.

w e32 impulsator występuje na 6 przewodzie

Cytat:
2005-04-08 13:05:48, Maki280 pisze:
w e32 impulsator występuje na 6 przewodzie

hmmm dobrze wiedzieć że to się nazywa impulstaor.
Ale co z tego jak tego nimam.

bo nie musisz miec zazwyczaj impulsator występuje na kole pasowym wału

Cytat:
bo nie musisz miec zazwyczaj impulsator występuje na kole pasowym wału

maki pomyliło ci się z czujnikiem położenia wału korbowewgo. impulsator to jedno a czujnik położenia wału to drugie. o ile bez impulsatora odpalisz silnik to bez czujnika położenia wału nie.
pozdrawiam