MotoNews.pl

Miernik ciśnienia sprężania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

znow mam pytanie
na allegro mozna kupic mierniki do pomiartu cisnienia sprezania, np: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47145138

z czym sie to je?? tzn w ktorym miejscu silnika sie podlacza, no i czy taki leber jak ja sobie z tym poradzi

z gory dzieki
pozdr

Masz przy kolektorze dolotowym patrzac na silnik od przodu auta po lewej stronie taka nakretke podobna do nakretki wentylka. Tam podlaczasz to urzadzonko

Pozdrawiam

Cytat:
2005-04-09 10:51:31, Tazz pisze:
Masz przy kolektorze dolotowym patrzac na silnik od przodu auta po lewej stronie taka nakretke podobna do nakretki wentylka. Tam podlaczasz to urzadzonko Pozdrawiam

Ten wentylek jest akurat do mierzenia cisnienia paliwa w ukladzie

Miernik cisnienia sprezania podlacza sie w prosty sposob:

Odkrecasz swiece, zakrecasz te koncowke zamiast swiecy, odlaczasz cewke, albo wszystkie kable, zeby silnik nie zapalil i krotko krecisz rozrusznikiem, jakies 2-3 obroty walu az do ustabilizowania odczytu.

aha dzieki wlasnie bylem w garazu i zlokalizowalem ja. ale w zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanko jest tylko jedna nakretka na wszystkie gary?? a nie moge zmierzyc cisnienia na poszczegolnych cylindrach??

z gory dzieki
i pozdr

ahhaaa no wlasnie tak z poczatku myslalem,ale wolalem sie upewnic. dzieki.

a rzeczywiscie zle przeczytalem co to za urzadzenie. Sorki za wprowadzenie w blad