Audio- Co z głośnikami?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje w najbliższym czasie kupić radio Mp3 (do tej pory miałem radio zakładane w standardzie do auta) jakiejś dobrej firmy! Czy po założeniu nowego radia dźwięk będzie lepszy i nie będą głośniki już tak trzeszczeć na wyższych basach czy koniczna będzie również wymiana głośników na coś lepszego?

niestety nasze bolidy byly wyposazone w gowniane glosniki
zanim zainwestujesz w radio zmien glosniki i moze sie okazac ze nie ma potrzeby wymiany radia

Radio i tak wymienię bo chcę sobie sprawić Mp3 Ale skoro głośniki też to trochę kaski trzeba będzie mieć

Przod wymieniac mozna w ciemno, ale tylne glosniki sa calkiem calkiem. Trzeba wydac ponad 200zl zeby kupic cos co bedzie lepeij gralo, chyba ze zalezy nam tylko na basie...

ja na swoje głosniczki do przednich dzwi wydałem 350 zł nie liczac montarzu sa to 16 jbl + zwrotnica+syczek gra mi to na wzmacniaczu i naprawde łupie

No ale tyle kasy nie mogę zainwestować w przednie głośniki ze względów finansowych.

Trzeba coś kupić tańszego tak góra do 200zł.

Myślę że do 200 zł kupisz już coś co będzie całkiem ładnie grało!!!!
Wydaje mi się że nawet Sony Xplod 150W kosztują około 150zł!!!!

Polecam zestaw GM Sound - cena około 120 zeta (na tył) - u mnie działają z MP3 zajebiście...

na przód jednak polecam wymianę na 15-17 + dołożenie tweeterów...

Wtedy głośniczki nie będą ci się dusiły a dzwięk będzie czystu.

Pamiętaj tylko że z tyłu, jeżeli nie miałeś nic robione to jest taki śmieszny koreański motyw ze wspólną masa....

i to trzeba rozdzielić - znaczy zrobić poprawnie aby każdy kanał miał swój włąsny + i -

Powodzenia

Cytat:
2005-04-07 09:50:10, dragoon666 pisze:
Myślę że do 200 zł kupisz już coś co będzie całkiem ładnie grało!!!! Wydaje mi się że nawet Sony Xplod 150W kosztują około 150zł!!!!

Poprawka uwierzcie mi za długo się bawiłem sprzętem NIGDY POD ŻADNYM POZOREM NIE KUPUJCIE GŁOŚNIKÓW SONY. Najgorszy sprzęt do samochodu robi właśnie Sony za 200 wolałbym kupić głośniki marki GMS z gwizdkami

Na słuchanie mp3 polecam głośniki po 50 zł/sztukę. Więcej nie warto wydać.

Cytat:
2005-04-07 14:48:50, SzybkiKosta pisze:
Poprawka uwierzcie mi za długo się bawiłem sprzętem NIGDY POD ŻADNYM POZOREM NIE KUPUJCIE GŁOŚNIKÓW SONY. Najgorszy sprzęt do samochodu robi właśnie Sony za 200 wolałbym kupić głośniki marki GMS z gwizdkami

tak jak wcześniej napisałem - zestaw na neodymach a nie magnesach nawet taniej niz 200 a z tweeerami