MotoNews.pl
9 Alpine VS. Clarion (91021/141) - NT

Alpine VS. Clarion

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich kolegów na forum!

Noszę sie z zamiarem zmiany radia, Kenwood 4080 służył mi bardzo dobrze ale już czas przesiąść sie na cos lepszego, w gre wchodzą 3 modele:
- Alpine 7939
- Alpine 7944
- Clarion DRX 9575Rz

Jeśli ktos miał doczynienia z tymi radyjkami, zna opinie "ludzi z branży" na ich temat lub może mi pomóc w jakikolwiek inny sposób to z góry dziekuję.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do Bolls_no1 : nie, nie będę miał mozliwości posłuchania wszystkich radyjek i wybrania tego które mi najbardziej odpowiada. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdro.

Cytat:
2005-04-10 09:53:15, Rookie1984 pisze:
nie będę miał mozliwości posłuchania wszystkich radyjek i wybrania tego które mi najbardziej odpowiada.

A szkoda, bo jak wybierzesz jedno, to zawsze będziesz miał niedosyt, bo inne mogły być lepsze .
Z tych wymienionych wybrałbym Sony CDX C-90 (również C910) , niedoceniane ale brzmieniowo przewyższające Clariony i Alpiny.

39 i 44 to bardzo zbliżone do siebie radyjka, ten drugi ma troszkę większą dynamikę, funkcyjnie praktycznie to samo, 39 jest mniej kolorowa i ma bardziej tradycyjny wygląd, przynajmniej dla mnie ma to duże znaczenie - nie lubię świecidełek. Ja bym wybrał 7939 i w przyszłości podpiął bym do niego PXA-H600 .

Dzieki Bolss_no1, mi generalnie też najbardziej podoba sie 7939...dziwna sprawa, myślałem że jakis chorszy na umyśle jestem , co do 7944 to mam mozliwość zakupu jej razem z prockiem PXA-H600 za 2500,- ale to starsznie boli po kieszeni i uzbierałbym pewnie za jakies 1-2 lata , a czuje że kolo do tego czasu już ją sprzeda...

Co jest z tym sony, pytałem o niego znajomego z "branży" i nie wiedział czym sie podniecam
Jakbyś mógł podac jakis namiar na tego soniaka, ot tak żeby sobie o nim poczytać to byłbym bardzo zobowiązany...ale na piwo nie licz...

Pozdro.

Już nie produkowany model, swgo czasu w sklepie kosztował 4500zł a teraz używanego można kupić za 700-1000zł, bardzo poprawniebrzmiące radio, zastosowano w nim dwa najwyższej klasy przetworniki Burr Brown 24 bitowe. Nie wszyscy znają to radio, u nas nie było oferowane w sprzedaży i chyba w katalogach go też nie znajdziesz. Moim zdaniem bije na głowę pozostałe radia w swojej klasie.
Kilka linków:
Sony C90
Sony C90 --
Sony C90 --