ŚMIERDZI SPALINAMI GAZU!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
nie śmierdzi cały czas ,zaczyna smierzdieć gdy rozgrzeje się śilnik i dość gwałtownie zatrzymam auto po chwili unosi się smrodek kwasu i spalin gazu a szczególnie gdy mocno ruszę z jednych świateł to na nasrtępnych po zahamowaniu wali jak cholera początkowo myślałem że to klocki ham. ale raczej nie ,uszczelkę pod kolektor. jakiś czas temu wymieniałem to co może być zauważyłem że coraz bardziej !!

A sprawdzales wydech, moze tam sie jakas uszczelka wypalila, albo moze dziura w jakims tlumiku.

Proponuje zaciagnąć samochód na kanał, dobra lampka i będzie widać jeśli to ma być wydech i słychać (syczenie)

Pozdrawiam

Wydech wydechem ale proponuje odwiedzić gazowników i przeprowadzić regulacje wraz z wymianą f.gazu!!!
Powinno pomóc!
Jecze to może być wina katalizatora ale zacznij od tego!

Pozdro.

no wlasnie, nie powiedziales czy masz gaz

słuchajcie ciekawostka jak pisałem wcześniej najbardziej śmierdziało po zatrzymaniu aut i sprawdziłem już nawet na pewno że to śmierdzi od hamulców po rozgrzaniu się tarcz i ponownym ostrym hamowaniu wydziela się smrodek taki ostry kwasowy ok.2tkm wymieniałem kpl. hamulców ico teraz?

Moze to wina klockow hamulcowych, zalozyles jakies dobre ?

kpl. był japoński ale jakiej firmy to Ci nie powiem ,ale na początku było ok a teraz śmierdzi coraz mocniej

Nie no to spaliny gazu rzeczywiście przypominają nadpalone klocki
A może masz gumowe okładziny?

Pozdro.

śmiej się śmiej ale musiałbyś się przejechać i sam ocenić i powiem CI że to nie jest smród gumy ale jakbyś rozlał kwas octowy to też pierwsze podejrzenia padły na gaz ale sam widzisz ...

Może jakieś liche klocki okładziny z jakiegoś syfu bo to się nie zdarza!
Zmień klocki będzie lepiej!

Hmmm... zapieczone tłoczki w zaciskach albo prowadniki zacisków ?
Pozdro.

Dołączam się do wypowiedzi Perzana.
Przejedź kilka kilometrów, powoli sie zatrzymaj i dotknij felgi (tylko nie na rancie ). Jeśli mocno ciepła to klocki cały czas trą (grzanie) a gdy jeszcze dajesz po cheblach to mają dosyć..

Pozdrawiam