MotoNews.pl

Aluski na wiosne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam zamiar odłożyć do wiosny trochę kasy i... kupić sobie jakieś aluski... z tego co czytałem na naszym forum większość z Was ma 14 claowe, czytałem kiedyś w jakiejś gazecie że można montować o cal większe (czyli u nas 15 calówki) co o tym sądzicie - wygadajcie się !!! i jeżeli znacie jakieś adresy sklepów z fajnymi aluskami to bardzo proszę o ujawnienie ich (jest jeden szkopół muszą być z Dolnego Śląska)

pozdro odmarzający powoli misiek

Kup Aez icon 5 fantastyczne wizualnie...
Poszukaj w necie, jest dużo zdjęć.

oks dzięki, ale co z tym rozmiarem ???!!!

Co do rozmiaru...
Spokojnie możesz kupić 205/50/R15, lub 195/55/R15, albo też możesz wstawić rozmiar, który zastosował MaćiekGT czyli 195/50/R15. Tym samym poprawisz nieznacznie osiągi, a dodatkowo zapłacisz mniej za opony, Bravurisy w internetowym sklepie www.opony.com.pl kosztowały Maćka chyba 171 zł...a teraz kosztują (tyle samo co poprzedniki czyli Bravury) 159 zł.

Co prawda już to było, ale wejdź na stronę www. baloon.pl.
Tam znajdziesz opony i felgi aluminiowe, a na dodatek możesz je sobie przymierzyć do Espero. Wybór może nie jest rewelacyjny, ale zabawa przednia. Na dodatek ten salon jest z Wrocławia.

Spróbuj na stronie firmy Alcar. Bardziej dopracowany konfigurator i większy wybór alufelg.

Faktycznie, większy wybór i lepsza konfiguracja. Szkoda, że nie podają też cen ( ja cennika nie znalazłem !).

Nie ma cennika, bo firma nie prowadzi chyba sprzedaży wysyłkowej. Mają swoich przedstawicieli w terenie.
Słyszałem o jakiejś firmie, która wprowadziła bonifikaty np na alufy MSW i ceny około 200 zł za sztukę. Wiecie coś o tym?

Ja również na wiosnę będę kupował felgi, bo uważam że te które mam teraz są takie "Polonezowskie" i rozmiar 14 cali jest zdecydowanie za mały do tak dużego samochodu. Przyglądałem się różnym Esperakom na felgach i oceniałem je od strony wizualnej i doszedłem do wniosku że rozmiar 15 i 16 cali w Espero wygląda najlepiej. Na 17-sto calowych wygląda już komicznie i bardzo zwiększa się prześwit co fatalnie wygląda, a na 14-sto calowych wygląda mizernie - każdy mi to mówi i wstyd mi za te moje felgi
Jeśli chodzi o oponki to ja preferuję rozmiar 195/55...
Dlaczego? Szersza opona niż 195 zdecydowanie zwiększy wam w Espero spalanie i pogorszy osiągi a profil mniejszy niż 55 moim zdaniem nadaje się tylko do Esperaków z obniżonym zawieszeniem bo jeśli takie kółeczka włoży się do "serii" to prześwit między kołem a nadkolem będzie fatalny
Felgi będę kupował używane bo na nówki mnie nie będzie stać a te które widać na fotce z chęcią odsprzedam razem z nowymi oponkami... ale to dopiero na wiosnę...

Tak ładnie zareklamowałeś swoje alufy, że z pewnością znajdziesz na nie klienta wsród nas

Maciej75 ma rację i na pewno sprawdzę wasze propozycje bo moje metalowki sa .... do niczego

Ja mam aluski 15" a do tego oponki 195/55/15 i powiem że wyglądają nieźle i super się na tym bryka trzyma drogi. Jedna wada opon tego rozmiaru to że są bardzo drogie. Ja za swoje płaciłem po 350 PLN za sztukę i to podobno jeszcze nie tak drogo. O cenie alusków już nie wspomnę. Ale warto! Efekt wizualny i komunikacyjny ZNACZNIE POLEPSZONY! ))

Teraz założyłem stalówki z zimówkami i powiem, że już nie można tak poszaleć. Szczególnie w koleinach - buja okropnie!!! Wiem, zimówki są mięciutkie + wyższy profil. Ale wczesną wiosną wracam do zestawu opon i felg letnich. Ogólnie polecam zmianę!!!!!!!!!!!!

Maniuta

to co ja mam powiedzieć - jestem skazany (na razie) na te ochydne, zimne, bez uroku, cięzkie stalowe felgi

Nie przejmuj się Misiek ! Wystarczy założyć dekle i już bieda zakryta

SĄ ZAŁOŻONE (lekko przyniszczone po paru zakopaniach tamtej zimy) I NIE POMAGA

Jeszcze do Łukasza ! Powiem Ci szczerze, że też chciałbym się wstydzić za takie felgi. Poza tym, nie takie fury widuję "ubrane" w tego typu aluski. No i nie przejmuj się opinią "każdego", ja przynajmniej do nich nie należę !

ja mam 15" i bede chcial je spraedac razem z oponami....

To ja je biere !!!
Na 99% przyjade do Ciebie po nie na wiosne albo wyślesz mi je jakoś tam...

ok....jak znajde sobie 16" to dam znac

A co tam Łukasz z planowanymi zmianami audio, bo jak byś wymieniał głośniki to wziął bym od Ciebie te Magnaty.