Porażenia prądem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały problem, kiedy wysiadam z auta i chce zamknąć dzwi to zostaje porażony prądem . Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być tego przyczyną?
Za wszelką pomoc dziękuje.

... zmień bielizne ......

na poczatek zmien majtki na bawelniane i skarpetki tez
po drugie mozesz sprobowac uziemic essiego
i 3 rozwiazanie lapac za szybe i plastikowe elementy z daleka od blach

Albo wysiadajac mozesz dotknac sie gleby, wtedy sie uziemisz i nic cie juz kopnac nie powinno. Chociaz ja sie tak naelektryzowac potrafie, ze nawet dotykajac gleby mnie kopnie...

zauważyłem ze od jakiegos czasu moj essi też mnie kopie,i czasem tak ze az sie potem boję zamykać drzwi

Kopie dlatego ze powietrze zrobilo sie suche i w wyniku zderzen karoseria sie elektryzuje.

Gorzej jak was tak prad kopnie przy tankowaniu

we mnie kopie zawsze jak wysiadam, a Ty ZEUS niestrasz

Zues
byl ten problem poruszany w pogromcach mitów
nalezy wysiasc i sie uziemic przed tankowaniem
i w czasie tankowania najlepiej nie wsiadac do pojazdu a jesli juz to po wyjsciu ponownie sie uziemic

ubranka płukać w płynie antystatycznym i to wystarczy ............no chyba że jesteś w pracy "spięty" to nic nie pomoże

chcialem powiedziec wlasnie to co vvv1
na powanie... kupcie sobie paski uziemiajace... pomoze na 100%

Ale jak tak bedziesz przy kazdym wysiadaniu z auta dotykal gleby to cie w kawtan wsadza albo MO cie ostro zchaltuje

Mnie też kopie przy każdym wysiadaniu,1 rada!! przyzyczaj sie

No to musicie sobie kupic paski tak jak to mowil vvv1 i potwierdzal lked

i bedziesz mial essiego z ogonkiem :]

Tez mnie kopie.
Czasem mam ochotę mu oddać i też go kopnąc, ale jakoś serduszko nie pozwala.

Ale już się przyzwyczaiłem do tego.,

Jak najbardziej dopisze się do wątku bo już mnie powoli ślak trafia - żeby tak wypieszczone autko w ten sposób mi się odwdzięczało - i to 10 na 10 "wysiadań" - trza będzie wyłożyć z 7 zeta i paseczek przypiąć - albo i dwa coby było symetrycznie

Tak czytam sobie posty i.......... zauważyłem że mnie tez kopie przy wysiadaniu . A może one się na nas obrazily i dlatego tak kopią. Pozdrowienia !!!

Pewnie na kiepskiej stacji paliw tankujecie i sie msci essi ja tez bym sie wkurzal jak by mi ktos dawal jedzonko kiepskie

tak od siebie jeszcze... uwazam ze te paski uziemiajacy wygladaja na aucie paskudnie alo co zrobic jesli kopie...... na szczescie nie mam tego problemu