Dużo pali i nie wiem co jest???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko ponieważ moj samochód pali mi po mieście 17 - 18 litrów gazu i niżej nie schodzi chyba że na trasie.Może ma ktoś jakąś radę???pozdro!!

Cytat:
2005-03-23 22:35:49, omesiaomesia pisze:
Mam pytanko ponieważ moj samochód pali mi po mieście 17 - 18 litrów gazu i niżej nie schodzi chyba że na trasie.Może ma ktoś jakąś radę???pozdro!!

A benzyny w mieście ile pali?

Powiem ci szczerze że nawet niewiem ale kumpel ma taką samą to 12 po mieście mu weżmie.

a jaki masz sterownik?

A nawet niewiem i niewiem gdzie to się sprawdza!

Cytat:
2005-03-25 19:36:21, omesiaomesia pisze:
Powiem ci szczerze że nawet niewiem ale kumpel ma taką samą to 12 po mieście mu weżmie.

To jak 12 benzyny powiedzmy że gazu może spalić nawet 25% wiecej wychodziło by 15 litrów lpg + troche cięzkiej nogi to takie zużycie może wyjść

Może i masz racje ale gadałem z takim kolegą to jego pali mniej.Może zależy to też od instalacji.

Cytat:
2005-03-26 14:12:43, omesiaomesia pisze:
Może i masz racje ale gadałem z takim kolegą to jego pali mniej.Może zależy to też od instalacji.

Napewno zależy to od instalacji, jej montażu no i ustawień, tez rozmawiałem z innymi ludzmi mającymi takie auto jak ja to różnie pali im lpg jednym mniej, drugim wiecej.

A tobie ile pali to espero gazu (jeżeli masz wogóle zagazowane)?

Cytat:
2005-03-26 21:44:03, omesiaomesia pisze:
A tobie ile pali to espero gazu (jeżeli masz wogóle zagazowane)?

trasa 9-10 LPG
miasto 11-13 (zima 14)

To też wcale nie mało jak na taki silniczek!!!

mi palił ponad 20 litrów silnik oplowski 2.0 wymieniłem sondę i teraz pali od 13 - 15 a ty masz z 91 roku a ja 95 także spradź ją.

No sprawdzę tylko powiedz mi ile kosztuje oplowska sonda???

w hurtowni daewoo była firmy AC jednoprzewodowa 80 zł ale później dowiedziłem się że tej firmy sondy mogą się przepalać na razie przejechałem 4 tyś i jest dobrze. Boscha ok 200 zeta

No to nie mało kosztuje sonda!

w trasie ze starą sondą palił mi od 8 - 10 litrów a w mieście raz mi spalił 25 litrów.

To też niezle ja byłem w te wakacje na mazurach i jak jechałem zapakowany to spaliła mi na trasie 11 litrów gazu i w porywach miałem 180km/h

Cytat:
2005-03-27 14:52:22, omesiaomesia pisze:
To też wcale nie mało jak na taki silniczek!!!

No te silniki do zbyt oszczędnych nie należą

Ale to są prawie te same silniki co oplowskie

W Espero są oplowskie silniki. 1,8 i 2,0 ale 1,5 to już Daewoo