Średnica obrotomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na ALLEGRO
jest obrotomierz do łady.

mam ochotę go wsadzić w nawiew do Chevroleta aveo....

Czy ktos będzie tak miły i poda mi średnice (korpusu) i zewnętrzną) tego obrotomierza???

GG 3496259
Z góry dzięki za pomoc...

CINQUAK - CENA DO SPOREJ NEGOCJACJI

Przecież Aveo ma w zegarach obrotomierz... Przynajmniej tak mi się wydaje. A może te najuboższe wersje obrotomierza nie maja?

mój nie ma...

Jeśli nawet będzie pasował to skąd pewnoś że będzie wskazywał poprawnie (chodzi mi o wyskalowanie).

No właśnie... Kiedy w Aveo zaczyna się "czerwone pole" ?

Żeby go wcisnąć potrzebujesz otwór o średnicy co najmniej 97 mm, obrotomierz ma 96.

Obrotomierz musi wskazywać poprawnie bez względu na to jaki to jest samochód, ważne tylko ilu cylindrowy.

no więć szukam dalej.....
Niestety,wlot w aveo ma tylko 72 mm

może uda mi sie gdzieś dostać okrągłego LUMEL a

Dziekuję za zainteresowanie

A nie myślałeś żeby go umieścić pomiędzy tymi wlotami a dokładnie nad nimi?? Po co tracić jeden nawiew??

Międzu wloty nie wejdzie.... A Efekt mógłby byc taki!

KUP KOSIARRKĘ!

Jak tak zrobisz to chyba bedziesz mial problemy z przewietrzaniem samochodu. Nie wiem jak Ty, ale ja specjalnie nie przepadam za jazda z opuszczonymi szybami...

A tak z ciekawości to na desce, co jest drugim zegarem?? Może z stamtąd warto coś wywalić i tam dać obrotomierz?? tz tylko mechanizm bo tarcze sam byś sobie zrobił i zostawił oryginalną wskazówkę od tego zegara. Jeżeli są tam jakieś kontrolki to je oczywiście pozostawić. To oczywiście trudniejsze rozwiązanie, bo pewnie łatwiej kupić całą tablice wskaźników z obrotomierzem. Może ten maluchowski - ten który może pracować z różnymi silnikami - nie pasuje??

A może w ogóle kupiłbyś tarczę z obrotomierzem (do Aveo oczywiście) i wsadził ją w odpowiednie miejsce w zegarach?

niestety,wersja bez obrotomierza ma inny rozkład pozostałych wskazników(temp.Paliwo,kontrolki),poza tym auto jest nowe,i ze względu na gwarancję nie chcę przekombinowac...
Oryginalny zestaw wskażników z obrotomierzem jest na razie dostepny tylko w ASO,więc cena jest abstrakcyjna

Co do przewietrzania... Przecież zaślepiam tylko 1 otwór,więc nie widzę problemu.

Poluje na okrągłego"LUMEL"a - takiego jak do maluszka...

CINQUECENTO ZA 4100?? POWAŻNIE!

A dowiadywałeś sie o cenę? Może nie jest aż tak źle? Poza tym nie moge sie jakos przekonac do "zapchania" jednego wylotu powietrza obrotomierzem... Moze lepiej "dokleić" go gdzie indziej?

Do maluszków dawali kwadratowe
Ja mam okrągły w samarze

A widziałeś w traderze? za 6tyś jest
Cytat:
2005-04-09 18:46:22, LeszekTe pisze:
(...) CINQUECENTO ZA 4100?? POWAŻNIE!