Czy da się zregenerować reflektory ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie, a dokładnie chodzi mi o zwierciadła bo to jest chyba chromowana blacha?

Zwierciadła o ile dobrze wiem są napylane. Niestety nie wiem gdzie to można zregenerować

W warszawie jest firma probukująca różnego rodzaju klosze i lampy, moje firma kupuje u nich odbłyśniki.
Ale czy samą regenerację da się przeprowadzić tego nie wiem

Cytat:
Ale czy samą regenerację da się przeprowadzić tego nie wiem

Da się, da się.

W gdańsku na ulicy Zakopiańskiej (obok Kartuskiej) jest punkt, który zajmuje sie tym od co najmniej 20-tu lat.

Pamiętam jak mój ojciec regenerował tam lampy w swojej renówce w 1989-tym albo 1990-tym

MAG - jeśli faktycznie istnieje taka możliwość to kamień spadł mi z serca. W takim razie spróbuję poszukać czegoś takiego bliżej Szczecina, do Gdańska kawałek drogi.
Jeśli ktoś jeszcze z klubowiczy ma doświadczenia w temacie to jestem ciekaw opinii. Może ktoś zna więcej konkretów tzn. ceny no i jak sama regeneracja wygląda.

Kościan, Turew, ul.Szkolna 46 tel.0 695-642-141 Hubert Cugier
Wystawiaja sie w poznaniu na gieldzie - zajmuja sie odnawianiem reflektorow

dzięki Borys za konkretne namiary. Jutro zadzwonię i popytam co i jak.
Kościan, Turew - ale wstyd nawet nie wiem gdzie to jest . Jutro sprawdzę.

w bytomiu jest regeneracja reflektorow.

Cytat:
2005-04-17 23:59:50, -OMEN- pisze:
Kościan, Turew - ale wstyd nawet nie wiem gdzie to jest

Ja tez nie wiem ale mam ich wizytowke to pisze namiary

LINK
szukajcie a znajdziecie

Xeno-Świst" Sprzedaż Części Samochodowych
71-751 Szczecin
Piaskowa 40
(91) 8125125
albo
Hurt-Detal. Sprzedaż Części Motoryzacyjnych
71-751 Szczecin
Piaskowa 40
(91) 4557100
kiedyś "Auto Świst" ale chyba zmienili nazwę.Mają filię na giełdzie w Płoni.

Xeno-Świst" Sprzedaż Części Samochodowych
71-751 Szczecin
Piaskowa 40
(91) 8125125
albo
Hurt-Detal. Sprzedaż Części Motoryzacyjnych
71-751 Szczecin
Piaskowa 40
(91) 4557100
kiedyś "Auto Świst" ale chyba zmienili nazwę.Mają filię na giełdzie w Płoni.

Dopiero mam chwilkę czasu ale jest już za późno aby gdziekolwiek dzwonić.

Cossi - wiem gdzie to jest bo raz tam byłem. Ale wydaje mi się że to jest sklep. A mi chodzi o firmę regenerującą reflektory. Czy oni też się tym zajmują ?

Właśnie chodzę po internecie gnębiąc temat i zobaczcie jaką poradę znalazłem:
"W związku z przeciekiem wody do przedniej lampy odbłyśnik delikatnie mówiąc przestał istnieć. Jako, ze u studenta z kasa ciasno postanowiłem załtwić to domowym sposobem. Wystarczyło zabrać z domu troche folii aluminiowej i wykleić lampe w środku Co gorsza działa nieźle, zastanawiam sie tylko nad alternatywą dla folii alu, która się nieco marszczy, trzeba bedzie nawiedzić sklep artystyczny i kupić srebrną folie samoprzylepną. Idealnie może nie jest ale działa!!"

A tutaj link do tego PORADA

Cytat:
2005-04-18 18:50:36, -OMEN- pisze:
Właśnie chodzę po internecie gnębiąc temat i zobaczcie jaką poradę znalazłem: "W związku z przeciekiem wody do przedniej lampy odbłyśnik delikatnie mówiąc przestał istnieć. Jako, ze u studenta z kasa ciasno postanowiłem załtwić to domowym sposobem. Wystarczyło zabrać z domu troche folii aluminiowej i wykleić lampe w środku Co gorsza działa nieźle, zastanawiam sie tylko nad alternatywą dla folii alu, która się nieco marszczy, trzeba bedzie nawiedzić sklep artystyczny i kupić srebrną folie samoprzylepną. Idealnie może nie jest ale działa!!" A tutaj link do tego PORADA

no gdzie??? do morettów taka prowizora??? Omen...nie podejrzewam Cię o to

Vince- przecie jaja sobie robie . Nawet na zwykłych lampach takiego czegoś bym nie odwalił. Ale ktoś faktycznie tak zrobił.

Znalazłem jeszcze taki namiar:
"Bytom ul. Karola Miarki ok. nr. 31 w podwórzu.
Jadąc z Centrum kierunek Katowice i za Operą Śląską ok. 200m po lewej stronie wypatruj szyldu - "Regeneracja Reflektorów".
Jeśli dojedziesz do rozjadu <=Kraków - Katowice=> to przejechałeś.
Złego słowa na ich temat jeszcze nie słyszałem."

Ale myślałem że znajdę coś w Szczecinie lub pobliżu. Na razie nic.

kup po prosty reflektory od fiata 125. Są praktycznie takie same jak w morettach i nawet firma ta sama Cebee. Wiem to z pewnego źródła

U mnie jest napisane CIBIE

to kwestia nazewnictwa...myślałem że tak się to pisze ale wiadomo że chodziło mi o tą firmę

ale jeżeli mówicie, że lampy do dużego fiata firmy CIBIE to chyba jakieś oryginały bo przeważnie są WESEM i z tego co mi wiadomo....to jakość świecenia z takich lamp jest mało powiedzieć mizerna