Dziwne odglosy z tylu samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Otoz od samego poczatku gdy kupilem obecne autko ma ono taka dziwna przypadlosc. Otoz w czasie jazdy, nawet na prostym odcinku z tylu slychac takie gluche pukanie (szczegolnie na nierownej drodze). Dodatkowo szczegolnie podczas jazdy pod gore slychac troche inny odglos cos jak "hrr hrr hrr hrr hrr" . Sprawdzane juz bylo zawieszenie, lozyska, krzyzaki, podpora walu... 0 luzow. Wymienione zostaly gumki na amortyzatorach i nic... Co to moze byc bo juz 3 mechanikow rozlozylo rece...

Pozdrawiam
Borys

może linka od hamulca ręcznego ociera o felgę?
Albo coś w moście chrupie?

Cytat:
2005-04-10 14:01:11, czeczun pisze:
może linka od hamulca ręcznego ociera o felgę? Albo coś w moście chrupie?

Byla luzna, zostala przymocowana, puka nadal...

Pozdr
Borys

to pojedź do warsztatu i poproś aby sprawdzili wałek atakujący w moście - może mieć luzy i stąd ten hałas.
Ja miałem u siebie coś takiego - wymieniłem krzyżaki, podporę, łożyska, olej - i co? dalej stukało. Przestało w momencie gdy most się ukręcil =))

A to nie nasza ulubiona czesc samochodu przypadkiem???

Jak z tylu cos chrobocze to ty sobie lepiej stary POLOSIE obejrzyj dokladnie.

U mnie puka wydech o pióro resoru, resory mam juz zupełnie "proste", musze sie zebrac i je wymienic wreszcie, powinno przestać pukać i nie bede sie bał wozić z tyłu trzech osób

Cytat:
2005-04-10 15:16:40, Venus pisze:
A to nie nasza ulubiona czesc samochodu przypadkiem??? Jak z tylu cos chrobocze to ty sobie lepiej stary POLOSIE obejrzyj dokladnie.

nic prostszego, tylko wyjsc i popatrzec zupelnie jak na lusterko albo klape bagaznika

ech mosty mosty mosty....

Jaki masz koncowy tłumik do plusa z przetłoczeniem na kolanku nad mostem czy nie. Jesli nie to może wydech stukać o amortyzator. Ja mam tak w swoim i czasami słychać pukanie.

U mnie coś rzęzi przy skrętach w prawo, jak samochód jest obciążony ok 3 osobami. Ten post o tłumiku w C+ i przetłoczeniu na kolanku dał mi do myślenia. Przy najbliższej okazji sprawdzę.

Do MichalSW znasz może Szkiela tego fotoreportera? Sorki wszystkich za OT.

Cytat:
2005-04-10 15:16:40, Venus pisze:
A to nie nasza ulubiona czesc samochodu przypadkiem??? Jak z tylu cos chrobocze to ty sobie lepiej stary POLOSIE obejrzyj dokladnie.

Problem w tym ze samochod trafil na podnosnik i wszystko zostalo obejrzane, opukane i nie znalezlismy zadnych luzow, odksztalcen itp...

Pozdrawiam
Borys

Cytat:
2005-04-10 21:39:28, enes pisze:
Jaki masz koncowy tłumik do plusa z przetłoczeniem na kolanku nad mostem czy nie. Jesli nie to może wydech stukać o amortyzator. Ja mam tak w swoim i czasami słychać pukanie.

Hmmm, wyglada na plusowego, jednak nie jestem do konca pewnien, wiem, ze poprzedni wlasciciel wymienial go swego czasu, inna sprawa, ze jest dosc glosny wiec moze od zwyklego caro ????

Pozdrawiam
Borys

A może to tuleje metalowo gumowe w resorach.

Trzeba zajrzeć od spodu i namacać ręką. Od góry od strony amora powinno być przetłoczenie na kolanku. Bez niego pomiędzy rurą a amorem jest ok 1cm miejsca.