Gdzie są numery silnika w BMW 318

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem, niedawno nabyłem auto BMW 318i i do zarejestorwania pojazdu potrzebuje numer silnika., gdzie on może być. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Marcin.

Witam
Jeśli juz obejrzałeś wszystko kazda plaską powierzcnie i nie ma to nie znajdziesz najprawdopodobniej skorodował i znikł naturalnie ja mialem tak w 316 to najprowdopodobniej miejsce numeru jest te same a zrobili go w takim miejscu ze warunki atmosferyczne mogły go zjeść. Rozumiem że masz obce blachy. Jeśli moje przypuszczenia sie sprawdzą to będziesz miał troche bujania i kosztów rzeczoznawca ktory stwierdzi ze znikły naturalnie koszt ok 100zł potem mudi byc decyzja urzedu miasta o nadanie nowych numerów i tu sie robi paranoja bo nie mozesz dostac decyzji o nadaniu nowych numerów jak nie amsz zarejestrowanego samochodu a nie mozesz miec zarejestrowanego samochodu ja nie masz numeru bo komputer w urzedzie rejestracji nie przyjmie braku numeru i w moim przypadku i chyba wszystkich takich jedynym wyjsciem jest rejestracja czasiwa (czerwone blachy) to też kosztuje ok 100zł tylko musisz mieć do tego przegląd samochodu nie pełen bez numerów potem mozesz sie jeszcze raz do nich zgłosić i przepiszą to juz z nabitymi numerami do normalnej rejesracji. Potem mozesz dostac juz w innym urzędzie tą decyzje o nabiciu nowych numerów wtedy jedziesz do stacji kontroli pojazdów która ma uprawnienie do nabijania i za ok 50 zł ci nabija nowe. I tak mniejwięcej w skrócie ja sie bujałem z moim pojazdem.ponad tydzień jak nic . Ale moze ty masz inna syytuacje i twoje numery są tylko ich nie znalazłeś.
Pozdrawiam

Wszystko w porządku, ale moej pytanie brzmiało Gdzie są numery silnika w BMW 318? Interesuje mnie miejsce w którym te numery są nabite, wiec jakby ktoś wiedział gdzie są te numery to proszę o pilną odpowiedź.
Dzięki Maryo22 za pomoc, ale nie o to mi chodziło

Pod koektorem ssącym bliżej skrzyni biegów, ale zobaczysz je tylko od spodu, z góry ich nie widać

bogdan15 dobrze mówi, w zasadzie z góry można zobaczyć maksymalnie 3 ostatnie cyfry, ale trzeba sie nagimnastykowac.
Od dołu widać lepiej.
To miejsce często koroduje, więc mogą byc problemy, ja posiadam ksiązke serwisową i tam byl wpisany nr silnika.
Gość na przeglądzie zidentyfikowal tylko 4 cyfry i to wystarczyło.
Pozdrawiam