MotoNews.pl

Różnice między Polonezem,a Primą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Otóż mam pewien problem.Zastanawiam się czym się różniły od siebie zwykłe polskie Poldki,od eksportowych Prim.Interesuja mnie głównie roczniki 1993-1997.Linki,zdjecia mile widziane .Czy się różniły tylko nazwą,czy też innymi rzeczami??????
I czy w Primach były Roverki?????????????
I czy możliwe jest zanlezieni Primy z 92-97 w Poland ????????
Z gówy dziękuje za pomoc,mam nadzieję,ze nie napisałem za dużo pytań .

Jeżeli chodzi o Primy to wiem, że na początku różniły się trochę wyposażeniem (np. z tyłu były pasy...) no i chyba jakością montażu. Niestety nie znam dokładnych szczegółów.

Gdy kupowałem swojego Poldka to o mały włos właśnie nie nabyłbym Primy 92, lub 93 teraz już nie jestem pewien. Była do kupienia za bardzo dobrą cenę w praktycznie idealnym stanie...

Pozdrawiam

Cytat:
2003-12-30 19:27:32, Jeff_Colby pisze:
Jeżeli chodzi o Primy to wiem, że na początku różniły się trochę wyposażeniem (np. z tyłu były pasy...) no i chyba jakością montażu. Niestety nie znam dokładnych szczegółów.

Gdy kupowałem swojego Poldka to o mały włos właśnie nie nabyłbym Primy 92, lub 93 teraz już nie jestem pewien. Była do kupienia za bardzo dobrą cenę w praktycznie idealnym stanie...

Pozdrawiam

Ja chciałbym taką z 96 z Roverkiem,Full wypas w idealnym stanie ,za niską cenę.Ale mam wymagania .

Cytat:
2003-12-30 19:29:32, Yoshi81 pisze:
Cytat:

Pozdrawiam

Ja chciałbym taką z 96 z Roverkiem,Full wypas w idealnym stanie ,za niską cenę.Ale mam wymagania .

Co do idealnego stanu to jest wysoce prawdopodobne, że taki model można znaleźć. Lecz co do Roverka i niższej ceny to może być już trochę mniej ciekawie. Jeżeli wogóle uda się dorwać takie auto w Polsce. Ja spotkałem się tylko z tą okazją, która niestety mi umknęła...

Cytat:
2003-12-30 19:33:31, Jeff_Colby pisze:
Cytat:
Cytat:

Pozdrawiam

Co do idealnego stanu to jest wysoce prawdopodobne, że taki model można znaleźć. Lecz co do Roverka i niższej ceny to może być już trochę mniej ciekawie. Jeżeli wogóle uda się dorwać takie auto w Polsce. Ja spotkałem się tylko z tą okazją, która niestety mi umknęła...

Troszkę oszczędności mam ,jeszcze jakby rodzice dołożyli bym jezdził czymś bezpiecznym na uczelnię to może by starczyło .Tylko gdzie ja takie autko znjadę i nie ukrywam,że nadal szukam o niej więcej informacji .Kiedyś na forum był link na jakąś zagraniczną giełde i tam było pełno Prim,ale przyprowadzać się nie opłaca.......

Cytat:
2003-12-30 19:44:30, Yoshi81 pisze:
Cytat:
2003-12-30 19:33:31, Jeff_Colby pisze:
Cytat:
Cytat:

Pozdrawiam

Troszkę oszczędności mam ,jeszcze jakby rodzice dołożyli bym jezdził czymś bezpiecznym na uczelnię to może by starczyło .Tylko gdzie ja takie autko znjadę i nie ukrywam,że nadal szukam o niej więcej informacji .Kiedyś na forum był link na jakąś zagraniczną giełde i tam było pełno Prim,ale przyprowadzać się nie opłaca.......

Z zagranicznych stron to ja używam mobile.de, lecz tam znalazłem wyłącznie celine, czyli Atu Co prawda na razie nie opłaca się sprowadzać auta z zagranicy, lecz po naszym wejściu w struktury UE ta sytuacja zmieni się diametralnie się zmieni. Oto link do artykułu w Giełdzie Samochodowej

tu jest prima z 1,4

albo jak nie działa to na pieszo http://www.gieldasamochodowa.com/ogloszenia i wydanie 859 strona 1

[ wiadomość edytowana przez: GUMIS dnia 2003-12-30 21:14:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: GUMIS dnia 2003-12-30 21:14:41 ]

Cytat:
2003-12-30 21:10:19, gumis pisze:
tu jest prima z 1,4

albo jak nie działa to na pieszo http://www.gieldasamochodowa.com/ogloszenia i wydanie 859 strona 1

[ wiadomość edytowana przez: GUMIS dnia 2003-12-30 21:14:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: GUMIS dnia 2003-12-30 21:14:41 ]

Strona o podanym adresie nie istnieje .

Dzisiaj oglądałem w Sopocie ATU na holendreskich numerach,rocznik `96.Z tego co można zaobserwować z zewnątrz nie różnił się od modeli krajowych.

Cytat:
2003-12-31 20:56:34, danield pisze:
Dzisiaj oglądałem w Sopocie ATU na holendreskich numerach,rocznik `96.Z tego co można zaobserwować z zewnątrz nie różnił się od modeli krajowych.

A silnik jaki?????????????

1.6 GLI-przynajmniej takie miał oznaczenie a było za brudno żeby patrzeć pod spód z której strony idzie wydech.

Cytat:
2003-12-31 21:26:35, danield pisze:
1.6 GLI-przynajmniej takie miał oznaczenie a było za brudno żeby patrzeć pod spód z której strony idzie wydech.

Na jakieś stronce internetowej widziąłem jakąś czerwoną Primę z napisem 1.6GLX,czy jakoś tak.Miała też czerwone fotele IGA standart[te podstawowe].Miała też takie czerwone zderzaki,z czarnymi listewkami.Potem na Allegro widziałem prospekt-gazete z tą Primą,ale przegrałem licytację .

Ta byłł całkiem zwyjłu yta nawet kapsle miał fabrytczne

Cytat:
2003-12-31 23:07:29, danield pisze:
Ta byłł całkiem zwyjłu yta nawet kapsle miał fabrytczne

Nadal mam nadzieję na spotkanie Roverka w idealnym stanie,z wypasem.Ale chyba prędzej się zachlam na śmierć[czyt.Sylwester] niż znajdę coś takiego.Haapy new Yare życzę jakbym się juz dziś nie doczołgał do kompa.

Ja sięr doczołgałem .mówiemwam ludzie ole ludzie byłonad morzem

Cytat:
2004-01-01 01:16:43, danield pisze:

A gdzie byłeś?????????????
Gdynia????????
Kołobrzeg?????????????

Cytat:
2004-01-01 01:16:43, danield pisze:

Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiscie...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Za dużo było...
Co za wstyd

Cytat:
2003-12-31 23:04:24, Yoshi81 pisze:
Cytat:
2003-12-31 21:26:35, danield pisze:

Na jakieś stronce internetowej widziąłem jakąś czerwoną Primę z napisem 1.6GLX,czy jakoś tak.Miała też czerwone fotele IGA standart[te podstawowe].Miała też takie czerwone zderzaki,z czarnymi listewkami.Potem na Allegro widziałem prospekt-gazete z tą Primą,ale przegrałem licytację .

Witam, ta czerwona prima z gazetki miała fotele ze skóry (!!!),felgi raczej 14tki niż 13tki, skórzaną kierownicę. Inne Primy z roverem miały najczęściej na zachodzie (w/g zdjęć z prospektów) fotele IG, alusy i wlot powietrza orciari.
Pozdrawiam 4971

macie adrest jakiejś stronki ze zdjęciami primy?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."