Karta sieciowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sorry ze tutaj...ale potrzebuję pomocy!!!!
kupiłem sieciówkę pentagram horNET i jak ją podłącze do kompa...wywala mi kartę graficzną (konflikt urządzeń)
czy pier...ć się ze zmianą ustawień, czy wymienić kartę??
Poprzednia karta tez pantagrama działała ok....
Co robić?????

może sieciówka jest walnięta ?

czasami tak sie zdarza, ze urzadzenia nie są kompatybilne. Sprubuj poszukać innych sterownikow... moze pomoze.

ja się nie da to spróbuj ręcznie zminić ustawienia portu w menedżerze urządzeń na jakiś wolny

jaki masz sprzęt - nowy czy stary, i jaki system operacyjny ? można w BIOS'ie zarezerwować dla grafiki IRQ - pewnie nie masz tego zaznaczonego - wszystko zależy od wiekowości używanego sprzętu i systemu...

Ja miałem kiedyś problemy z sieciówką. Cały rok miałem pożyczoną a potem kupiłem swoją i włożyłem do kompa i zaczeło się coś pier.... tyle że u mnie wystarczyło postawić nowy system i wszystko potem już chodziło dobrze. Spróbuj jeszcze ją włożyć w inne PCI

a moze masz ja wlozona w pierwszy slot PCI po AGP?? jesli tak to przeloz ja gdzies nizej

zrób format i postaw system na nowo.... powinno pomóc... z reguły sterowniki gryzą sie jak wkładasz jakies nowe urządzaonko po jakiś "stary" system.... sprubuj....

Pierwsze wyciag tą nową sieciowke , uruchom komputer i wywal z menadzera urzadzen i z sieci w panelu sterowania wszystkie sieciowki i protokoly. Następnie uruchom komputer w biosie poszukaj czegos takiego jak "assign irq for vga" albo podobnego (juz nie pamietam) i pozwol sie mu uruchomic, jak wszyzstko oki to wylacz, włóż sieciówkę do jakiegos moze innego gniazda pci i uruchom, zapodaj sterowniki i powinno dzialac. Jesli dalej bedzie konflikt to probuj na innym gniezdzie pci i jesli dalej bedzie konflikt to zmien recznie w zasobach sieciowki jej przerwanie.

Gdybym za każdym takim problemem stawiał system od nowa, to bym chyba nic więcej nie robił.
To jest albo konflit przewań - sprawdź w instrukcji, czy dla slotu, w który włożyłeś tą sieciówkę i dla slotu z grafiką nie ma wspólnych przetrwań. Jak nie pomoże przełóż do innego slotu, wywal wszystkie sterowniki wcześniej wyłączając urządenie w Menedzerze Urządzeń, potem je włącz i zainstaluj sterowniki od nowa.
jak to nie pójdzie to będziemy mysleć

A ja myślę że pożonglowanie kartą po slotach może pomóc...

Cytat:
2005-04-11 12:34:44, dyras pisze:
czasami tak sie zdarza, ze urzadzenia nie są kompatybilne. Sprubuj poszukać innych sterownikow... moze pomoze.

Zobacz inny slot bo byc może masz konflikt na przerwaniach IRQ ... co sie często zdarza

Kieleka diagnoza jest dobra!!!