| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pmann HF MEMBER Accent sedan Lubin | 2005-04-07 23:41:38 Czy ktos juz wymienial łozysko w przednim kole? Czy sa jakies wieksze problemy z tym. Czy to jest jedno szerokie czy dwa pojedencze łożyska?
|
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-07 23:52:19 Mi 2 razy w ciagu roku zmieniali ale sam tego nie robilem tylko w warsztacie wiec nie wiem jak to jest. Bylo to jakies 2 lata temu. Zmienialem tarcze hamulcowe a Hyundai ma ten swietny patent ze zeby to zrobic trzeba zdjac wlasnie lozysko. Oczywsicie stare, zapieczone i peklo. To jeszcze nic strasznego, normalka, ale moski chyba zle dociagneli to nowe i jak pojechalem na przeglad po roku to facet powiedzial ze mam luzy na kolach i ze lozyska do wymiany. Po roku!!! A to wcale nie taka tania impreza!!!
Jesli masz zamiar to zrobic to sprawdz moze przy okazji za jednym zamachem zmienisz tarcze, jesli sie kwalifikuja to bedziesz mail 2 problemy z glowy. [ wiadomość edytowana przez: Kolargol dnia 2005-04-07 23:53:47 ] |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-04-08 00:11:49 Kurcze sorki, nie zauwazylem ze Ty pytasz o Accenta a ja pisalem o Pony. Jakis nieprzytomny jestem. Moze w Accencie juz nie trzeba zdejmowac lozyska do wymiany tarcz.
A jesli chodzi o to szybkie zuzycie to widze 3 mozliwe powody: - zle zalozenie co spowodowalo ich 'rozklekotanie' (tak jak bylo u mnie) - jezdzily rok i mialy przejechane moze ze 12tys. km - licha jakosc lozyska ktore zalozyles - przypadkowa wada konstrukcyjna lozyska, na ktora jedynie moze zaradzic gwarancja I raczej w tej kolejnosci. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-04-10 20:08:53 mister: Tez sie przygladalem jak to robia i potwierdzam ze bez odpowiednich nazedzi a nawet i z nimi jest to "piekna" robota. Lepiej juz zabulic i miec gwarancje na robote. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-04-11 12:46:32 podstawowy problem dla łozyska to dziurawe drogi i mozna mieć przebieg 100km i mieć łożysko do wymiany po zaliczeniu paru pieknych dziur..... zły montaż raczej mało prawdopodobny trzeba sie naprawdę starać żeby to źle zrobić, samo łozysko oczywiście tylko oryginał czyli pudełko Hyundai a w srodku SKF
|