Znów pompa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wymątować pompe paliwa nie zdejmując baku paliwa?

a w jakim aucie wioletko??

bmw e30, a czy pompa moze się zapchać??

pompa nie, ale przewody paliwowe tak. dostaniesz sie do niej zdejmując siedzenie tylne. pompa jest po prawej stronie, czyli za fotelem pasażera.
pozdrawiam

Oprócz przewodów zapchać może się filtr paliwa oraz sitko przy króćcu zasysającym pompy. Sama pompa może się co najwyżej zatrzeć. Jeśli jest zbyt małe ciśnienie paliwa, może to wskazywać również na uszkodzony regulator ciśnienia paliwa.

jak przyglądam się mojej BMW już sama nie wiem co nie działa.Sądze że popma poszła ale czy mogło pójść coś innego?

A jakie masz objawy? Ja przy wykończeniu pompy miałem nierówną pracę, dławił się, ksztusił, nie miał przyspieszenia, po prostu nie dostawał paliwka. Odpala Ci normalnie a później nie chce jechać?

nie dusil sie i nie bylo objawów braku paliwa ,działał i działał jak bym jej nie wylonczyła to by dzialala ale wylonczylam i juz nie odpalił wiecej .
poprostu dzialal bez zarzutow ale jak go wylonczyłam to już nie zapalił
zapalał i gasł jak by niemial paliwa ale dostal paliwo bo myślałam że nie miał i tak samo bylo wiec to nie paliwo bylo . moze byc takie cos ze pompa nieraz zadziala a nieraz nie