MotoNews.pl
2 Za ile PLN-ów mogę zakupić Ładzinke 2103?? (28337/12) - NT

Za ile PLN-ów mogę zakupić Ładzinke 2103??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zau wazyłem niedaleko u siebie na osiedlu Ładzinke która stoji już pare miesiecy nie jeżdzona.Mam pytanko takie:ile mogę powiedzieć taką rozsądną cene za ta 2103 żeby mu sie tez opłacało?!!Z góry dzięki PozdrOOfka!!

zależnie od stanu do 1500 zł
jeśli jest juz wybitnie idealna to więcej

pomijajac fakt, ze podobny watek juz istnieje,to :
w pewnym wieku cena auta zalezy tylko od jego stanu. Taka jezdzaca to i za 200 zl kupisz, ale taka porzadna- to tak jak Konri mowi.

Witam chciał bym odkużyć temat. Ile obecnie jest warta łada 2103 70 tyś km przebiegu 100% orginał korozji to może jakiś mały bombelek się znajdzie środek idealny silnik żyletka ? mam okazję kupići nie wiem czy warto. Czekam na odpowiedzi

hm. no roznie sie to ma powiedzialbym ze za 100% oryginal ja dalem 2 lata temu z wszelkimi papierami 1300zl, ale mialem podejscie do tego wlasciciel chcial 2500. roboty jest nie malo kolo niej mimo ze podloga zdrowa. ale znow koledzy wiedza ze i byly przypadki kiedy chciano im zaplacic kwoty nlisko 10tys i nie sprzedali.. nie wiem. zalezy co to jest jak to sie ma do realiow. jak Ci sie uda dac jak najmniej to sie tylko cieszyc

Ja za 2103 w stanie bardzo dobrym z plusem lub celującym z minusem (to znaczy w stanie MOCNO zbliżonym do fabrycznego ale oczywiście nie idealnym) dałbym nie więcej jak 2500, no może 3000 zł ale musiałbym być tego dnia już lekko pijany !

Manciarz2 - a ile sprzedający sobie życzy jeśli to nie tajemnica ?

sprzedający życzył sobie 3000 ale wkońcu sprzedał za 1800 no i stałem się jej posiadaczem i jestem w trakcie załątwiania żółtych blach jak już to zrobie i założe nowe blachy co pewnie uda się dopiero w przyszłym miesiącu to się pochwalę na forum a narazie stoi w garażu który że tak powiem był gratis do łądy hihihi sprzedający dziadek dał klucze i powiedział że puki on żyje ten samochód może tam mieszkać więc TYLKO BRAĆ

A że tak powiem czemu na mobile.de są takie drogie? może ją sprzedać tam i mam czysty zysk.

Patrząc na ceny i wasze wypowiedzi jestem zdziwiony. Widocznie ludzie chcą za dużo za Łady. Do 2500 ciężko jest znaleźć naprawdę dobrą Ładę. Nie mówiąc już o mobile.de czy auto scoucie, bo tam po przeliczeniu dopiero wychodzą ceny A swoją drogą już pół roku co najmniej stoi 2105 za 8 tys Ciekawe kiedy ją sprzeda

mój model VW poszedł ostatnio za 16 tys funtów. W Polsce takie auto do remontu można kupić od 3000 do 10000 zetów. sporo osób z zagranicy nie chce kupować aut do remontu w Polsce z wielu względów. wolą sprowadzać z USA, Hiszpanii lub Portugalii. By sprzedawać auta po remoncie za granicę trzeba wpierw popracować na renomą. Nie wiem jak jest z Ladami rynek VW na zachodzie ale rynek VW już trochę poznałem.

Ja za swoją 2107 pół roku temu dałem 3300 tak więc reguły nie ma.

no tak ale 2107 ja bym nie porównywał z 2103

Nie no jasne, ale tak tylko piszę, że reguły nie ma. 2107 możesz kupić za 1200 i za 5000. Obie przyzwoite. Wszystko zależy od... no właśnie nie wiadomo od czego. Podejrzewam, że z 2103 jest podobnie

Mojemu kumplowi udało się kupić 2106 (od starszego pana) w bardzo dobrym stanie za... 1000 PLN. Więc rzeczywiście, nie ma tutaj reguły. Jak ktoś chce się szybko pozbyć auta lub po prostu nie umie oszacować jego rynkowej wartości (np. wymieniony tutaj starszy pan) sprzeda Ładę po taniości.

I najlepiej kupować auto na chodzie a nie co kilka lat nie było latane.

Ja licze w arkuszu ile mnie kosztuje przywrócenie Łady do jako'takiej swietności i koszt inwestrycji już przekroczył dawno cenę zakupu

Mnie koszty doprowadzenia Astry kupionej w komisie do stanu w którym nie będę bał się nią pojechać w drugi koniec Polski czy za granicę przekroczyły DWUKROTNIE cenę samochodu.

Ale tak to już jest z 15-sto czy 20-sto letnimi autami.

To ja dodam jeszcze, że mimo, że dałem 3300 to już wrzuciłem dodatkowe 2100

ej ja za honde dałem 1900zł a wsadziłem 8tys

Cytat:
2011-01-05 21:23:57, Manciarz2 pisze:
no tak ale 2107 ja bym nie porównywał z 2103

jasne że nie, bo ładna 2103 jest na pewno więcej warta, przynajmniej moim zdaniem

jasne że nie, bo ładna 2103 jest na pewno więcej warta, przynajmniej moim zdaniem
[/quote]

moim zdanie 2103 to dużo rzadszy egzemplaż więc powinna być dużo więcej warta