| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dimitry OPEL OMEGA 2.5 V6 SŁUBICE | 2007-06-03 12:11:58 mam 2.5 V6 automat
u mnie przy predkosci 80-90km/h puszczajac pedal gazu a potem wciskajac ponownie delikatnie zaczynaja falowac obroty, tak jakby nie wiedzial jaki bieg ma wlaczyc czy 3 czy 4. dodajac wiecej gazu redukuje przekracza 100km/h i dalej jest ok, w innych przypadka jest OK. U mnie przyczyna moze byc, ze dawno nie byl wymieniany olej, tylko ostatnio dolewany, a bardziej cieknacy selekcjoner (pozycjoner). Niedlugo bede cos z tym robil jak zalatwie sprawe z wymiana delki od pokrywy zaworow na nowe. U ciebie moze byc cos z pozycjonerem nie tak. |
autoseba Jeep Wrocław | 2007-06-03 20:44:49 Remont w warsztacie nie ma sensu , pisz do mariosa i zmieniaj skrzynie .
Za samo wyjęcie i rozbebeszenie zapłacisz ze 400zł , a po za tym we Wrocku nie ma dobrych specjalistów od ASB. |
nynek10 2,2 DTI Wrocław | 2007-06-03 22:20:55 Też jestem za wymianą! Ja miałem problem z cieknącym simeringiem i padłem 1500 zł, a w tej cenie miałbym już 2 nowe i sprawne!!! |
Executive Wrocław | 2007-06-04 22:07:48
Spece od automatów stawiają, że pekł któryś kosz a który to????, nie znam się na tym
Na ...12-go mam termin stawiennictwa się u nich na testy i wtedy sie określą dokładnie co jest do wymiany i za ile . Jeśli koszty przekroczą dużo cenę drugiej to wybiorę chyba tą drugą od Mariusza |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-06-04 22:25:35
Znając speców od automatów w takich warsztatach to pewnie wyjdzie im koło 1000zł...
Ja proponuje to co kolega Autoseba - rezerwować termin u Mariusza i olać automat
|
Executive Wrocław | 2007-06-04 22:35:05
Coraz bardziej o tym myśle, nawet manual przez głowę przeszedł w tej sytuacji lecz jak limuzyna to=wygoda hehe Poczekam do tego 12 (testy bezpłatne) o ile nie stanę wczesniej gdzieś na skrzyżowaniu. A jak mnie ceną powalą na kolana to bedzie mała wycieczka ![]() |
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-06-04 22:56:56 ja tez mialem problemy z automatem..wymienilem na manuala i teraz klopotów nie ma.. problem z glowy..a koszt podobny do wymiany skrzyni na uzywke ..a jak zalozysz uzywanego automata to pewnosci nigdy nie masz czy ci za miesiac nie kleknie..pozdrawiam !! ![]() |
abacus Omega25TD Kutno | 2007-06-29 22:42:20 Automat...... Fajna sprawa dopuki się nie popsuje i ktoś nie zacznie grzebać. Mam automata i zaczął się dziwnie zachowywać mianowicie.
Wrzucając D lub R bierze tak jakby na dwa razy.... raz delikatnie przycupnie i zaraz drugi raz szarpnie. Bardzo często potrafi zgasnąć przy wrzucaniu biegu..... co to może być??? Dodam że te biegi tak się wrzucaja od remontu skrzyni hehe.... a gasnąć zaczął jak wlałem gównianego paliwa - chyba opału..... Na wolnych obrotach silnik często nierówno chodzi tak jakby faluje, i czasem jak stoje na D z wciśniętym hamulcen to tak jakby skrzynię leciutko szarpał, jakby chciał się tak lekko wyrywać.... Pewnie troche zakreciłem wszystko ale pewnie zrozumiecie. Ja myślę o czterech rzeczach. albo silnik - ale chodzi super jak dodam gazu, albo skrzynia, albo sprzegło kinetyczne, albo pompa. Pozdrawiam |
Ziele Opel Vectra Lublin | 2007-07-02 11:47:53 Pierwsza sprawa to olej w skrzyni. Druga to silnik. Jesli ma nierowne wolne obroty to skrzynia bedzie sie bardzo dziwnie zachowywac. Ja tak mialem jak mi krokowiec szalal. Obroty jak stalem skakaly od 500 do 1100 a skrzynia wariowala razem z obrotami. Po wyczyszczeniu krokowca obroty wrocily do normy i skrzynia tez przestala glupoty robic. |