Paliwo za 4,1 zł ?!? Gdzie założyć gaz ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie

Zajechałem dziś na stację, a tam taka opcja że aż mi gały wyskoczyły. Orlen liczy sobie za litra 4,1zł . Prejechałem 3 metry do gazownika, a on tylko 1,63 za litr

Możecie mi polecić jakiś warsztat gdzie mógłbym w Warszawie lub okolicach zaołżyć instalację LPG do swojego dużego fiata ?

Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje (Czy warto? jak się sprawuje? Jakie koszta? Na co zwrócić uwagę?)

Może jakieś używane na zbyciu ?

Pozdrawiam

zeby ci sie to opłaciło, musisz dórzo jezdzic samochodem bo instalacja kosztuje ok 1000zł ??(jesli wiecej to mnie poprawcie ) i niewiadamo czy i w jakim czasie ci sie to zwroci... ja mam w moim, nie jest zle ale mogła byc lepiej załozona, chociaz musze po tych 5 latach ktore juz jest jechac na wymianemambrany, bo słabo podaje gaz...

He he, a co ja mam powiedziec skoro tankuje 98 i płace za litra 4,25zł?? Masakra. Człowiek jednak nie tragarz i chodzić nie musi.Stad pojawiam sie przy dystrybutorze dosc czesto.

Burżuj .
Clinic, gdybyś mieszkał bliżej to mógłbyś u mnie sie zagazować - dotychczasowi klienci nie narzekają

mozna jeszcze na ukraine jechac tam litr jest po 2zl.....

Jest jeszcze jedno wyjśie zamiast gazu jź sobie na Ukraine tam za litr jest około 2zł. Możesz zalać do pełna i zabrać ze sobą kanister 10 litrów. Fajnie mają ci co mieszkają pod granicą.

ja wymieniałem niedawno instalacje... Nowka 1100zł sprawuje sie bardzo dobrze Jak narazie przejechałem na niej 150km Fiacina spalila mi 14,5L/100km ale zdeczka sie rozlegulował po przejechaniu 500km trzeba jechac na regulacje to moze spalanie spadnie jeszcze i znow zacznie jezdzic tak jak na poczatku bo teraz 110km/h to cieeezko ma... powyzej to praktycznie juz nie przyspiesza Czy sie opłaca to sam musiasz sobie odpowiedziec na to pytanie Oblicz sobie Tylko pamietaj ze gazu moze ci spalic do 25% wiecej niz bezyny

Policzyłem to wszystko i przy bardzo ostrożnych szacunkach wychodzi mi że wystarczy 10 000 km przejechać żeby sie zwróciło...

Macie jakieś warsztaty w Wawie i okolicach do polecenia ?

W poldku pali mi teraz po regulacji 10 l benzyny lub 11 gazu ( i 2 l benzyny )
Wiec jakby nie patrzec oplaca sie...

Cytat:
2005-04-13 18:28:17, simon_pg pisze:
He he, a co ja mam powiedziec skoro tankuje 98 i płace za litra 4,25zł?? Masakra. Człowiek jednak nie tragarz i chodzić nie musi.Stad pojawiam sie przy dystrybutorze dosc czesto.

Nie jesteś jedynym z 3city którego auto na 95 nie ma zamiaru jechać btw juz juest 4,27

BTW. mi gaz się nie opłaca... a po drugie nie widzi mi się z powodów które podał Vyzn-R - spalanie mam teraz od 7/100 (przy trasie 120-140km/h ) do 16 - niedogrzany silnik (termostat cala zime byl zepsuty jak sie okazalo) i ostra jazda miejska...
Przy zwykłych warunkach miejskich (jazda 100 miedzy światłami) pali ok 10-11 a przynajmniej nie ma problemów z dynamiką...