| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2003-02-17 08:43:30 Za taką kaskę to spokojnie powinno ci wystarczyć na rocznik 1997 z wypasem na full. Mogę CI tylko doradzić, żebyś zwrócił uwagę na instalację gazową nie warto kupować autka z szajsem, najlepiej aby był wtrysk gazu, ale to pobożne życzenie. Jak już coś upatrzysz to spróbuj podjechać do gazownika do Starych Bielic jest niezły, niech obejrzy instalkę. Sprawdź też czy nie było wystrzałów gazu ( wtedy lubi się uszkodzić przepływomierz 700 zł.) czy wszystkie 5 klamer od mocowania filtra powietrza jest na miejscu i czy wszystkie są oryginalne - przy wystrzale lubią odlecieć w niebyt. A tak w ogóle to najlepiej samemu założyć instalację przynajmniej będziesz pewien tego co masz.
Pozdr [ wiadomość edytowana przez: arklin dnia 2003-02-17 09:03:21 ] |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-02-17 22:50:38 jestem w posiadaniu własnie takiej OMY B o jakiej piszesz i mam ją już dość długo więc co nieco o niej wiem.
przy kupnie podstawa żeby rocznik był po 95r. poniewaz wtedy OPEL zmienił ciut blachy i już tak nie korodują jak modele wcześniejsze(nadkola tylne). mój opel ma przejechane 130tys. i silnik jest nienaganny , przy ostatniej wymianie oleju zmieniłem na półsyntetyk. awaryjność - dla mnie tylko rzeczy typowo eksploatacyjne: klocki,końcówka drążka,żarówki,tłumik drgań na wydechu. gaz załóż sam jak to koledzy mówili,nie będzie niespodzianek. koszt inst. ze zbiornikiem w koło 1900zł.spalanie rewelacja. nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć , gdyby coś pytaj. pozd. |