Cienkie 140 PS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was, mam pytanie czy wszystkie 318 iS'ki sa lekko zamulone jechałem ostatnio za Alfą 156 mojego koompla 2.0 L 150 PS 99r. i nie dało się utrzymac a wyprzedzić to tylko pomarzyć a miał Sellesspeed'a więc to automat!!! . Silnik miałem po gruntownym remoncie poniewaz uszkodziła się panewka więc napewno nie była to wina popsutego silnika. Odpiszcie bo chyba kupie Alfe 156 2.0 L

Cytat:
2005-04-13 17:06:51, VinCent318iS pisze:
Witam was, mam pytanie czy wszystkie 318 iS'ki sa lekko zamulone jechałem ostatnio za Alfą 156 mojego koompla 2.0 L 150 PS 99r. i nie dało się utrzymac a wyprzedzić to tylko pomarzyć a miał Sellesspeed'a więc to automat!!! . Silnik miałem po gruntownym remoncie poniewaz uszkodziła się panewka więc napewno nie była to wina popsutego silnika. Odpiszcie bo chyba kupie Alfe 156 2.0 L

Nie wiem jak to się ma do Alfy ale jakoś niechce mi sie wierzyć by w 100% sprawna IS-ka nie dawała rady się nawet utrzymać za Alfą. Ludzie nawet bardziej chwalą IS-a niż 2.0 150KM z racji, że jest lzejszy IS jest zrywniejszy. pzdr

PS: Może masz jakieś badziewia pozakładane np filtry stożkowe, magnetyzery i inne gadżety które czasami nie pomogą a zaszkodzą...

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-13 17:15:57 ]

nie wiem ale pzry pzryspieszaniu od 90 km/h do 160 km/h nie ma szans chyba żadna 320 albo 318 iS z Alfą ścigał sie ktoś kiedyś z taką Alfa napiszcie czy tez mieliśce duże problemy. A ja myslałem że jak kupie takie cacuszko jak 318 iS będe robił tych włoskich pe**łów

Cytat:
2005-04-13 17:06:51, VinCent318iS pisze:

myśle ze nigdy nie jeżdziłes ani alfa ani bmk-ą mówisz ze alfa to automat a Sellesspeed to jest skrzynia sekwencyjna i ma takie same osiagi jak manual a wiec mysle ze jestes mazycielem który jedyne auto jakie prowadzil to alfa sellesspeed z automatem
dla pozostałych do informacji to alfa 2,0 ma lepsze osiągi od 318 is przeciez róznica w mocy to 19KM ale jak ALFA jest taka mocna to niech sie zmierzy z BMW 2,0 podwójny VANOS 170 KM

nie ma sie co dziwic ze taka alfa lepiej jezdzi, jest lzejsza i moc wieksza (155km a e36IS 140km, e30 136km), pojemnosc i moment napewno tez ma lepszy.

poza tym silniki twin spark alfy do mulowatych nie naleza. 318is ma do 100km/h ponad 10 sek a ta alfa 8,6 sek.

Ja mam w domu i Alfe i beemke, co do np porównania E32 730 211KM a Alfy 166 3.0 225 KM czyli zaledwie kilka koni silniejsza to jedna wygrywa z beemką, no ale ona to automat a alfa manual.
Alfy wcale nie są takie złe jak się o nich mówi, ja po zakupie jestem baardzo pozytywnie zaskoczony, prawie wogóle się nie psuje, silnik suchu itd itp - a o bmw tego powiedzieć nie moge, no tzn E38 jeszcze się nie zepsuła ale za krótką ją chyba mam, chociaz sorry alternator już robiłem

Jednak co do Twoich wątpliwości to wydaje mi się że wina lezy głównie po stronie tej że Alfa ma przód napęd a wtedy człowiekowi się wydaje że chce mu kierownice wyrwać, no a przy tylnym napędzie tego się tak nie odczówa.

Jak piszesz ze BMki odpadaja to kup Alfe i zmień forum A tak wogóle jak chcesz sie ścigac to poroponuje rozejrzec sie za czymś innym bo taką alfe to np civic Vti objedzie wiec i tak lipa

według mnie to normalne alfa jest lekka , kuzyna ma kilka golfów do jednego znich zapakował sobie silnik 1,9 tdi z passata (110 KM ) w tak lekkim aucie jakim jest golf odnosi sie wrażenie jak by sie zamiatało 200 konna beemką

alfa jest o kilka koni mocniejsza ma wiecej momentu, i chyba jest troszke lzejsza no wiec niema sie co dziwic,ze bmw zostalo z tylu,duzo jeszze zalezy od umiejetnosci kierowcy...

aldik co ty porównujesz auto 15 letnie z nowym autem (i wogóle bmw 7 i alfa 166 jak dla mnie to alfa nigdy nie bedzie mogła konkurowac z limuzyną jaką jest bmw 7) porównaj nową alfe 166 3,0 z nową BMW 530 (mysle ze po tym porównaniu nie bedziesz juz takich bzdur pisał)

Ja kiedyś przewiozłem kolege mojego kolegi który ma alfe 166 2,5
cytuje jego słowa: kurwa ja dałem za alfe prawie 60tyś a ona nawet nie ma startu do twojej za beemki za 15tyś. No comments
a ha - mam e 34 192km

Cytat:
2005-04-13 22:18:59, obajda pisze:
aldik co ty porównujesz auto 15 letnie z nowym autem (i wogóle bmw 7 i alfa 166 jak dla mnie to alfa nigdy nie bedzie mogła konkurowac z limuzyną jaką jest bmw 7) porównaj nową alfe 166 3,0 z nową BMW 530 (mysle ze po tym porównaniu nie bedziesz juz takich bzdur pisał)

Moje 740E38 był produkowany od 94 do 2002 a Alfa 166 w tej wersji co mam od 1998-2002, więc dosyć podobnie - no nie wspominając że jakbym chciał np kupić te dwa auta w 99r (ten rocznik Alfy jest u mnie) to musiałbym wydać nie 190 tyś a 400 więc chyba nie ma co porównywać! Alfa po 2002 roku miała już silnik 250KM czyli o 25wiecej niż wyżej wmieniona a o ok 20 niż np 730E38 które też by było droże jako nowe a wątpie kto by wygrał, bo jeżeli chodzi o 728 to chyba jestem pewny.
Dla mnie bmw zawsze zostanie NAMBER ONE! ale chce jednak obronić Alfe, bo jak słysze ile złego się na nią mówi to mnie szlak trafia bo ja już przetestowałem i uważam to auta za bardzo mało awaryjne i na wysokim poziomie którym można nieźle poszaleć - Alfy jak i bmw mają duszę i coś w sobie - nie są to zwykłe uliczne auta!

Ja tam do alf nic niemam ale uważam że maja poważna wade konstrukcyjną tak jak np świetne saaby którymi nigdy nie będę jeżdził!
oh oh oh oh oh ten przedni napęd cóż za poraszka współczesnej motoryzacji dobrze że mamy bmw

aldik jak dla mnie to alfa jest pieknym samochodem ale zadnego jej modelu nie porównałbym do BMW 7 najwyżej do BMW 5 ,a- i jak porównujesz to porównuj auta z tych samych roczników bo np teraz beemki 3,0 maja 258 KM

Porównywalem! PRzecież napisałem jakie są różnice!
Zresztą nie mam tematu, ale nigdy niech nikt z Was nie mówi że alfa się psuje itp

A co przedniego napędu to również ubolewam! I szlak mnie trafia ze juz prawie wszyscy takowy stosuja JEzeli bmw kiedyś zacznie to chyba sie przejade do Monachium!
Ale kwestia wiadoma, przdni napęd jest tańszy a ze mniej trwalszy to wszystkim na ręke, bo im szybciej te auta się rozpadną tym szybciej klienci polecą kupić nowe eeee szkoda gadać

Cytat:
2005-04-13 17:52:58, tolo84 pisze:
nie ma sie co dziwic ze taka alfa lepiej jezdzi, jest lzejsza i moc wieksza (155km a e36IS 140km, )

a ja dałbym sobie rękę obciąć, że E36 jest lżejsza ale sie myliłem pozatym zasugerowałem się danymi (Alfa 150KM, E36 140KM) co też było błędne czyli tłumacząc się, myślałem cieższa Alfa 10KM więcej czyli powinny porównywalnie jeździć, a tu porażka na całej linii... pzdr

Cytat:
2005-04-13 20:23:09, Aldik pisze:
Alfy wcale nie są takie złe jak się o nich mówi, ja po zakupie jestem baardzo pozytywnie zaskoczony, prawie wogóle się nie psuje, silnik suchu itd itp -

Może macie samochód (Alfa) wyprodukowany w środe...

Oby ten dzisiejszy diesel był z poniedziałku !!!!

Cytat:
2005-04-14 12:31:30, Aldik pisze:
Oby ten dzisiejszy diesel był z poniedziałku !!!!

Tak źle mi życzysz?

heheh