195/60/15

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzieńdobry !
Czy opony 195/60/15 nie będą za wysokie ?
Czy będą obcierały ?

... hmmm ... troche za duże to opony ... powinny być 195/50/15 .... przy pełnym obciążeniu moga obcierać ..... pozatym czas rozpędzania się wydłuży .... samochód straci na elastyczności ....

Witam
Raczej bym zrezygnował obwód koła powinien sie zgadzać
z pierwowzorem i tak koła trzynastki maja profil 70 czternastki 60 a piętnastki 50. Trakcja lepsza przy 15" ale komfort lepszy na wyższym profilu czyli na felgach 13"
Ja mam 14" alu na lato i trzynastki stalowe na zimę i nie narzekam, ale jak zmieniam z zimówek na letnie to czuje że auto lepiej trzyma sie drogi ale komfort jest mniejszy bo autko jest twardsze

beda obcieraly nie tylko przy obciazeniu ale rowniez na dolkach. Nie kupuj takich

A ja mam przód 195 x 65 x 15" a tył 205 x 65 x 15" i nie obcieraja ,dopiero przy pełnym obciążeniu przy skrecie czasem coś szurnie. Wazne jest to ze ja mam sztywne sportowe zawieszenie bo to wersja cabrio, więc wez poprawkę na to. Pozdrawiam.

Zwroc uwage na ET felgi, ja mialem 195/60/15 i tarlo jak diabli o krawedz nadkola... kola za bardzo wystawaly z nadkoli... jesli dobrze pamietam powinno byc ET 35

Cytat:
2005-04-11 17:49:53, Adam-NEB pisze:
A ja mam przód 195 x 65 x 15" a tył 205 x 65 x 15" i nie obcieraja ,dopiero przy pełnym obciążeniu przy skrecie czasem coś szurnie. Wazne jest to ze ja mam sztywne sportowe zawieszenie bo to wersja cabrio, więc wez poprawkę na to. Pozdrawiam.

a to ciekawe mi 205/55/15 ociera jak wsciekle

To cabrio mają sportowe zawieszenia ?

Nie rozumiem, dlaczego chceszu kupować 195/60/15 To nie są opony katalogowe do essiego, a na dodatek są droższe, niż 195/50/15...

W zeszłym tygodniu załozyłem na próbe taka oponke i,,,, za chwile zdjąłem bo to bardzo okropnie wygladało, za wysoka i autko wygladało okropnie pozatym alus wydawał sie byc 13 a nie 15...Krawedzie były bardzo blisko wiec duze prawdopodobienstwo ze beda obcierac...ja zrezygnowałemz takigo rozmiaru...

chodziło mi o to ze cabrio jest ma obniżone i usztywnione zawieszenie.

ja mam 195/55 15 cali ET37 i do tego zalozone nadkola na tyle. przy obciazeniu 4 osób obciera... ale pewnie gdyby nie plastikowe nadkola to by pewnie nie tarło. Ale 195/60 na bank bedzie obcierać.