AVE 97 - jaka jest ilosc paliwa po zapaleniu się rezerwy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem, że zbiornik ma 60 litrów, ale nie znalazłem informacji o momencie włączania sie kotrolki rezerwy na desce rozdzielczej. Mam wrażenie z pomiarów własnych, że około 7-10 litrów, ale jaka jest wasza wiedza na temat?
pozdrawiam
Kroppo

jesli jest to diesel,nie polecam jazdy na "kropelce"czyli do czasu az zapali sie rezerwa!!!

Dobre pytanie, wie ktos ile litrow na rezerwie jest w cari? Co do jazdy na oparach to tez nie polecam, szczegolnie w Dieslach, pompa zaczyna pobierac syfy z dna baku.

W momencie zapalenia czerwonej lampki do baku wlałem o ile dobrze pamiętam 43,albo 44 litry,więc rezerwy jest dużo.

Można przyjąć,że 13 - 15 litrów jest jej na bank , niemniej.

Ja właśnie teraz bije rekord.Mam 750km na baku i jeszcze niemam rezerwy(wychodzi niecałe 6 literków na setke,a normalnie jeżdze,kurcze i co dziwne na paliwie z orlenu,bo tak sięzłożyło,ze raz zatankowałem),ale pewnie zaraz się zapali rezerwa,a mam silnik 2.0

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-04-21 19:15:33 ]

Faworyt a Ludziska na drodze Cię jeszcze nie rozszarpały?????
I wytłumacz z łaski swojej jak to robisz bo ja poniżej 7.5 w Cari nie zlazłem!

Pozdro.

Technika jazdy ma duży wpływ na spalanie.Często staram się hamować silnikiem,a jak mam na trasie długi zjazd,ale pod małym kątem,to wybijam na luz,bo hamowanie silnikiem nic niedaje,a toyka toczy się bardzo długo,w mieście tak samo.
Lubie przyśpieszać na ekonomizerze jak pali się zielone(ale od czerwonego też niestronie,czerwone i powyżej 4.6tyś.obr )
Wczoraj zatankowałem jak miałem zrobione 750km i wlałem 45 litrów paliwka 95

Cytat:
Faworyt a Ludziska na drodze Cię jeszcze nie rozszarpały?????

Nie,ja jade np.100km/h-110km/h w trasie,czyli tak jak większość,albo połowa kirujących conajmniej.Najczęstsze spalanie mam pomiędzy 6.5,a 7.3 litra na setke,ale dałoby się mniej,ale ja czasem ...mi odbija...

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-04-22 12:34:04 ]

kiedys znajomy w cari testowal jak nisko zejdzie wskazowka i ponoc zeszla pod kreske z literka E

ja wiem jedno jak jest gaz to do rezerwy paliwa nie dopuszczac. Juz sporo ludzi posadzio tak pompy paliwowe

Tak ,dokładnie,schodzi poniżej literki E, dlatego jak zaświeca się rezerwa,to jeszcze tego w baku troche jest,...ponad 15litrów

To ja też na ekonomizerze i to samo hamowanie silnikiem i często luz spalanie min. na PB 7.38 na LPG 8.98 za to normalana jazda śr.11,5 LPG ok. 10l. PB ale 6.... to już super oszczędnie!

Może ma wpływ elektonika Awe jest w końcu młodsza!

Pozdro.

Kurcze,auto moje poprzedniemu właścicielowi i mi nigdy nispaliło nawet 10litrów.
W tą zimę,w okresie sylwestrowym przy jeżdzie po mieście spaliła mi fura niecałe 9 litrów na setke.Myśle sobie ,czy to wina mojej jazdy,czy auta,bo jeżeli to ja mam takie umiejętnjości,nawet jak się śpiesze gdziesz ,to jak kupie coś z lepszym silnikiem i katalogowo więcej spalającym paliwka,to i tak zrobie średnio ponad litr mniej na setke.
Ja na benzynie od 4.5 roku codziennie robie 60km do szkoły i spowrotem więc się nawyki oszczędnego spalania mimo woli wyrobiły
Bardzo często mam 450 - 500km na połowie baku.Moja cari goni ponad 220km/h na A4,bo koło domu mam autostrade i wjazd i zaraz dalej zjazd i setke robi w mniej jak 9 sekund i nawet się niepsuje, więc trudno mi ją będzie zamienić na coś innego. BMW 325,jakieś VR6,camry 3.0, lub inny full wypasik lux...

Cytat:
Może ma wpływ elektonika Awe jest w końcu młodsza!

???Ave jest młodsza,ale ja niemam AVE

[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2005-04-22 20:47:26 ]

Ku..a Ale ja ślepy jestem!!!

Sorki!!!

Kurcze nie wiem jak Ty to robisz z tym spalaniem!
Ale Gratuluje umiejętności nie wielu tak potrafi!
Sprubóje jeszcze zejść poniżej 8l. LPG ale to będzie ciężko!
Zobaczymy

Pozdrawiam.