[Accent "96] Amortyzatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję twardych, może nawet sportowych, amortyzatorów wraz ze sprężynami. Umieszczam to w technicznym gdyż potrzebuję specyfikacji, danych modeli jakie wejdą. Znalazłem gazowe bilsteiny lub sachsy, 600 za parę. Czy ktoś je montował i wie jak się zachowują? Mam nadzieję że działają lepiej niż seryjnie, jednak wolałbym się upewnić. Sprawa druga sprężyny, firmowych nie mam zamiaru zakładać, a o inne modele ciężko, są np. eibacha, ale kosztują 1000pln za kopmlet i przeznaczone są do amortyzatorów sportowych. Jak zatem z gazowymi będą współgrały, ciężko powiedzieć. Przekładał ktoś kolumny z innego modelu, nie przeznaczone do Accenta?

Widzę, że nie ma zainteresowania tematem, a szkoda. Odpowiem zatem sobie sam. W Łodzi znalazłem gościa, który zajmuje się zawieszeniem i za komplet (4 sztuki) sprężyn z montażem chce 340 pln, oczywiście sprężyny twardsze. Do tego dwa amortyzatory sachsa na oś tylnią ~500 pln za parę.

PJB w złych godzinach pytasz !!! Życie na forum zaczyna tętnieć od 20

Zaskoczyles mnie cena amortyzatorow. Ostatnio wymieniale tylne i amorki standardowe gazowe monroe kosztuja ok 320 zl za sztuke. Taniej raczej nie ma sensu bo to juz tandeta. Sportowe to juz sprawa od 500 zl za sztuke w gore.
Wiec radzilbym sie przyjrzec takim tanim bo to raczej moga byc podrobki. Mialem takie podrobki monroe kilka lat temu w lancerze. Wytrzymaly 5 tys km. Zapakowane i wykonane jak oryginal

wiele ci nie pomoge
sachs gazowki mam w coupe
a w accencie I olejowe fabryka
w 2 accencie I kayaby standard - olejowe chyba

i tak o sachsach slyszalem wiele zlego choc takie sa fabryczne w moim coupe Coupe I

te kayaby w accencie sa ok troszke twardsze od serii

ale ja jak mialbym juz kupowac ala sportowe amroki
to tylko kayaby odpowiedni model (sportowy) a jesli masz ze 2000PLN to super amori KONI i nie wykluczone ze z regulwana twardoscia

do Coupe sa na pewno regulowane KONI

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-04-14 22:14:17 ]

[ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-04-14 23:16:59 ]