Jaki program ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki program do obróbki zdjęć ?? Najlepiej nieskomplikowany żeby móc zmniejszyć zdjęcia i wystawić na forum i mógł ściągnąć z netu.

polecam irfanview, prosty programik i malo zajmuje a do tego freeware, poszukaj w googlu, na officjalnej stronce powinien byc do sciagniecia.

Wiem że XP ma program w którym można zmniejszać zdjęcia tyle tylko że zapomniałem jak sie nazywa . Mam nowy system tylko koleś nie dał mi tego programu i chciałbym sobie go ściagnąc.

Fajnie że podpowiedziałeś mi że moge przerobić zdjęcie przez irfanview ale nie wiem czemu on zapisuje je jak mape bitową i nie moge wstawić go do swojego profilu.

"(przesłane zdjęcia - .jpg - przekonwertowane zostaną proporcjonalnie do dwóch maksymalnych rozmiarów: jako miniaturka w celu podglądu - 85x64 piksele oraz właściwe zdjęcie o wielkości 400x300 pikseli; optymalnym przesyłanym formatem może zatem być format 640x480, 800x600 czy 1024x768 pikseli przy czym wielkość nie może przekroczyć 100 kb na 1 zdjęcie)"

najprościej możesz 'przestrugać fotę w systemowym paint'cie (język obcy jest mi obcy) .

P.S. cytat z edycji konta

Polecam "ACD See" ..........

chyba nic prostrzego nie ma niz zrobienie tego w programie paint. Jak otworzysz to w nim to wchodzisz w menu obraz i klikasz rozciagnij/pochyl i potem zmieniasz wartosci procentowe. Masz nominalnie 100% to eobisz w obu okienkach 50% jak chcesz miec mniejsze o polowe i tak dalej Tylko zawsze te same procenty w obu miejscach bo ci krzywe wyjdzie

A ja wlasnie staram sie opanowac darmowego Gimp-a, ma olbrzymie mozliwosci ale... jest zupelnie inny niz photoshop, ktory moim zdaniem jest znowu najlepszym programem do obrobki zdjec.

ja mam corela i cholera wie o co w nim chodzi.

Ja tam smigam na Photoshopie i jest glancykl . . . . a Paint rzeczywiscie bedzie najprostszy do tego z obrobka zdjecia . . .

Cytat:
2005-04-17 09:21:33, taxi pisze:
Ja tam smigam na Photoshopie

Piracie jeden Ja staram sie uzywac narzedzi free (o ile to mozliwe )

Cytat:
2005-04-17 09:30:36, kacza pisze:
Piracie jeden Ja staram sie uzywac narzedzi free (o ile to mozliwe )

Dobra Dobra . . . ja juz widze te twoje Free . . .

Cytat:
2005-04-17 09:31:56, taxi pisze:
Dobra Dobra . . . ja juz widze te twoje Free . . .

No co ?? Windowsa dostalem z uczelni z tzw MSDNAA (taki program rozdawania softu M$ studentom na czas studiow z jednym malym ale... mozna uzywac po skonczeniu studiow ale nie mozna instalowac )
I wiekszosc rzeczy free... da sie zyc

Cytat:
2005-04-17 09:46:49, kacza pisze:
No co ?? Windowsa dostalem z uczelni z tzw MSDNAA (taki program rozdawania softu M$ studentom na czas studiow z jednym malym ale... mozna uzywac po skonczeniu studiow ale nie mozna instalowac ) I wiekszosc rzeczy free... da sie zyc

Brzmi calkiem niezle . . . gdyby nie to 'Nie Mozna Instalowac'

Cytat:
2005-04-17 09:48:14, taxi pisze:
Brzmi calkiem niezle . . . gdyby nie to 'Nie Mozna Instalowac'

Dlatego zaraz po instalacji Windy zrobilem sobie obraz dysku

Cytat:
2005-04-17 09:50:05, kacza pisze:
Dlatego zaraz po instalacji Windy zrobilem sobie obraz dysku

No Wlasnie . . . to tez sposob . . . komputerowa hibernacja

Cytat:
2005-04-17 09:09:57, decki pisze:
ja mam corela i cholera wie o co w nim chodzi.

Eee tam od razu...

wersje programu vallen jpegger 4.61pl znajdziesz na http://www.programs.pl/graficzne.html

Już sobie poradziłem. Thx everybody!!!!