MotoNews.pl
4 Proszę o radę (92126/26) - NT

Proszę o radę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!

Zamierzam w niedalekim czasie zakupić felgi i opony.
Felgi stalowe.
Opony http://www.opony.com/producent1.asp?link=&ID=37455&producent=Barum&model=BRAVURIS

I teraz prośba (pytanie) :
Co myślicie na temat tych opon ?
Czy ktoś słyszał o tym sklepie, czy jest sprawdzony,pewny ?
A może ktoś z okolic wawy ma sprawdzoną miejscówke gdzie można zrobić takie zakupy i w jakich cenach.

Cytat:
2005-04-16 18:12:17, magik2 pisze:
Witam !! Zamierzam w niedalekim czasie zakupić felgi i opony. Felgi stalowe. Opony http://www.opony.com/producent1.asp?link=&ID=37455&producent=Barum&model=BRAVURIS I teraz prośba (pytanie) : Co myślicie na temat tych opon ? Czy ktoś słyszał o tym sklepie, czy jest sprawdzony,pewny ? A może ktoś z okolic wawy ma sprawdzoną miejscówke gdzie można zrobić takie zakupy i w jakich cenach.

Ja na twoim miejscu poszukałbym opon i felg 15"

Cytat:
2005-04-16 18:18:11, Robert_S pisze:
Ja na twoim miejscu poszukałbym opon i felg 15"

ja również i to ZDECYDOWANIE !! ...15" to MINIMUM!

a przekłamania na liczniku nie będzie ??

Cytat:
2005-04-16 18:22:55, magik2 pisze:
a przekłamania na liczniku nie będzie ??

NIE będzie....trzeba tylko wybrać odpowiedni rozmiarek

Zapraszam do przestudiowania np. tego wątku: SZERSZE OPONY ..ROZMIARY ZAMIENNIKI itp

...Kolega Buba030 podaje tam m.in. link do "kalkulatora" zamienników

Z tego co wiem to najbardziej odpowiednie (róznica wymiaru chyba poniżej 1% ! ) są 195/55 R15

Powodzenia !

P.S. Klubowicze na pewno lepiej znają ten sklep: BALOON.PL...nawet niedawno ktoś kupował i chwalił za dobrą ofertę , ceny (gwarantuję że będą w najgorszym przypadku takie same jak w "opony.com") i niezwykłą szybkość relizacji zamówienia !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-04-16 18:46:48 ]

brAVURISY to dopra opcja - spróbuj tylko w netcar.pl i męcz ich, że na e-pasażu te oponki są po 149 - na wolskiej przy płockiej jest zakład gdzie bravurisy z montażem są po 185zl. Zastanów się jeszcze na polecanymi przez Zoltiego Kleberami hp2 - no i jak juz zdecydowałeś się kupić felgi (ale dlaczego stalowe?) to kupuj 15 za 600-800 możesz tafić komplet alusów z niemiec z oponkami o bieżniku 5mm (czyli mniej więcej tylke ile wydasz na same bravurisy) - ale fakt nowe gumki, to nowe gumki...

Sprawdz cene tutaj Opony tanio wydaje mi sie ze maja nizsze ceny.

faktycznie dobre ceny

Pirelki P7 225/55/16 za 477zlociszy

brAVurisy o którtch mowa 220 pln + koszty przesyłki 44 euro - zupełnie bezsensu

Jest jedna sprawa... Barumy po 2 latach nawet ze sporym bieżnikiem będą pewnie nadawały się do wyrzucenia... Mieszanka robi się twarda i nie trzyma.

Stąd taka fajna cena...

eeeetam

Zoltar dobrze pisze. Niestety...

No Zolti - nie przesadzaj
Ja już czwarty sezon pomykam na Bravurisach i nic złego, jak na razie się nie dzieje
MaciekGT też na nich jeździł, dopiero po jakimś czasie "zawiodły" go, ale raczej z jego własnej winy, bo "wycinał" w deszczu dość ostro - pisał o tym na Forum

Bravurisy wlasnie glownie na deszczu po paru latach robia sie strasznie dupne. Bardzo szybko traca przyczepnosc, chociaz i na suchym tez bez rewelacji.

Nie mam natomiast porownania z nowymi Bravurisami, bo samochod kupilem juz na 3 letnich takich oponkach.

Cytat:
2005-04-16 22:23:48, HenBas pisze:
"wycinał" w deszczu dość ostro - pisał o tym na Forum

Wycinał 70 km/h