Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-04-19 19:07:27 Tak oto Jozinek został benkiem 16 ![]() ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-04-19 19:53:22 Wlasnie - ma Benio przefikane. ZAWSZE bedzie porownywany do Wielkiego Poprzednika i nigdy mu nie dorowna. Zwlaszcza w Polsce bedzie "pod ostrzalem" jak znam zycie. Juz mu sie "obrywa" jak czytam komentarze na roznych forach. Ja od niego niczego nie na razie oczekuje. Zobaczymy, co pokaze. Dajmy mu szanse, nie krytykujmy i nie zrazajmy sie od razu. IMHO - sprawia calkiem sympatyczne wrazenie - taki "dobry dziadzio".... No, ale moze wprowadzi tez niemiecki ordnung. Coz, zobaczymy. Ja wstrzymuje sie z wszelkimi ocenami i komentarzami na jakies pol roku. Doipiero po tym czasie bedzie mozna stwierdzic, jaki jest nowy papa. |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-04-19 20:26:14
Takie rzeczy masz w innych światopoglądach czy wiarach - droga wolna.... tutaj trzeba się trochę wysilić. Tak pozatym to bardzo się cieszę, że mamy nowego Papieża i czekam na jego piemgrzymkę do Polski. [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2005-04-19 20:27:39 ] |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-04-19 21:13:02
Słusznie prawisz. |
![]() karol_ch SYMPATYCZNY GOŚĆ łada samara 2109 Warszawa | 2005-04-19 21:15:17
Święta racja. Jeżeli rzeczywiście kochaliśmy Jana Pawła II razem z Jego nauką, módlmy się, żeby Benedykt XVI robił i mówił dokładnie to samo, co nasz Papież. |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-04-19 23:03:25
jako ze to imie wybrał bedzie kontynuował droge Benedykta XV a JPII bedzie tylko pewnym wyznacznikiem wzorem ktorego bedzie musiał (chcac nie chcac ) nasladowac |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-04-19 23:12:33 Podobno Benedykt XV był bardzo za Polską i nawet zbierał dla nas pieniądze i był za tym, żebyśmy mieli swoje państwo, więc może nie jest aż tak źle ![]() Myślę, że to jest raczej Papież przejściowy, przyjdzie po nim Papież, który teraz nie mógł być wybrany, bo to nie jest jego jeszcze czas. Ex Hitlerjugend będzie jeszcze bardziej konserwatywny w swoich poczynaniach niż był J.P.II. Sam zresztą powiedział, "że po Janie Pawle II wybrano mnie - skromnego sługę kościoła" i myślę, że w tych słowach należy upatrywać przyszłych ruchów obecnego Papieża ![]() |
![]() andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2005-04-19 23:23:06
Jasne Arsen, Jan Paweł II zrobił swoim najbliższym współpracownikiem człowieka który przez 24 lata tej współpracy nie zgadzał się jego poglądami tylko robił wszystko z przymusu. A ponadto, w czym wzór Benedykta XV jest sprzeczny i gryzie z drogą Jana Pawła II? Dajmy sobie siana. Ja tam fanatycznym katolikiem nie jestem ale drażni mnie to co czytam na różnych forach. Przykro mi ale to co większośc "dyskutantów" prezentuje to nie jest wiara tylko kult jednostki. Szkoda że większośc krytykantów kardynała Ratzingera nic nie pojęła z tego co mówił Jan Paweł II. A może poczekamy troche, zobaczymy jak będzie wyglądał pontyfikat Benedykta XVI i wówczas, za rok albo dwa będziemy oceniać? To wszystko co na ten temat mam do powiedzenia. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-04-20 00:00:51 wlasnie... dajcie chlopu szanse...
a niby jaki to papiez mial byc wybrany teraz? Wielki reformator? I wyobrazacie sobie reakcje wiekszosci katolikow - ktorzy sa raczej konserwatywni - a u nas szczegolnie? Slucham sobie teraz TVN 24 - dzwonia rozni ludzie. I z przykroscia stwierdzam, ze nazwanie niektorych z nich fanatykami religijnymi to delikatne okreslenie. Naprawde malo jest madrych, wywazonych opinii - i to mnie przeraza. A szacunek dla naszego papieza JPII zamienia sie w jakis dziwaczny kult - nie majacy wiele wspolnego z tym, do czego dazyl nasz papa. Oj, ciezko bedzie mial Ratzinger z Polakami... oj ciezko... |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-04-20 00:21:02
esh ja tylko napisałem o co chodzi z imonami papieskimi...nic nie wymagam czekam...koscioł to nie panstwo !! nie lubi rewolucji wiec niech nkt takowej sie nie spodziewa! bedzie co ma byc i tak nikt na to wplywu nie ma...co do najblizszych wspołpracownikow to był nim abp. Dziwisz nie Joseph R. ![]() ale ja nadal bede czekał zobaczymy przyjał baaardzo trudne dla siebie imie....tyle wam powiem ze on albo twardy herbatnik ..albo si przecenia.. ![]() ![]() |
![]() marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-04-20 10:20:50 Już mi ostygła glowa więc i ja nawiązując do moich przedmówców ( nawiaswm mówiąc bardzo podobują mi się wasze wypowiedzi), myślę że ten papież zostal w łaśnie wybrany z tego powodu że musi być krutko , w ystarczy cofnąć się w stecz do pontyfikatu Pawła VI, był jak na tamte czasy dużym reformatorem, ale żeby jego dzieło moglo się rozwijać najpierw musiał przyjść Papież ktury będzie krutko , no i przyszedł na 33 dni Jan Paweł I, po tym z naku z Niebios ludzie z rozumieli że następny Papież będzie albo Wielki, albo Bardzo Mały, bo miał 2 drogi zawrucić, albo iść napszud, Benedykt XVI sam muwi o sobie strażnik wiary czyli żandarm, nawet nie lubi protestantów co jak wiemy to ten odłam jest większościom w NIemczech, dobrze że wybrali Jego właśnie bo mam nadzieję że naprawdę weźmie się za księży znaczy się pseudo księży. Bo narazie to jest potrzebne szczególnie Polsce, inaczej bez tych reform z zachwytu Benedykta XVI dla ilości powołań w Naszym Kraju zostaną nici.
Boże Błogosław Benedyktowi XVI, oby zasłużył na miano Wielkiego Reformatora Wewnątrz KOścioła ( bo zewnątrz z robił JPII) |
![]() marcinb SYMPATYCZNY GOŚĆ Ładna Samara Chrzęsne | 2005-04-20 16:12:16 Przeczytałem przed chwilą wywiad z Benedyktem XVI, i wiecie czego się dowiedziałem ?
Że pastor w Szwecji dostał 1 miesiąc więzienia za to że prawil kazania na temat homoseksualizm, ów pastor powoływał się na pismo święte, i ten przykład podal wlaśnie Papież jako to z czym chce się z mierzyć w Europie i nie tylko. Ja jestem z NIm coraz bardziej , jak w cywilizowanym świecie można skazać za 2000 letnią wiarę, i za gloszenie słowa Bożego, przecież to wracają czasy prześladowań chrześcian. Muszę dodać że był jescze kardynałem jask udzielił tego wywiadu [ wiadomość edytowana przez: marcinb dnia 2005-04-20 16:13:32 ] |