| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2005-04-16 18:03:15 nie moglem nic znalesc wiec zakladam nowy temat
mam problem takiej natury gaznik solex od daci w malcu i na wolnych obrotach go zalewa nie jest to wina pompiki przyspieszacza bo dzis ja wymienilem na nowa grzebalismy w tym gazniku ze znajomym mechanikiem i nie moglismy dojsc co jest wyglada to tak jakby pompka paliwa dawala za duze cisnienie co uniemozliwia zamkniecie sie zaworu iglicowego i przez rurke w gardzieli wydostaje sie nadmiar paliwa a gdy jest go za duzo w kolektorze ssacym to silnik gasnie dodam ze w tym gazniku niema powrotu co zrobic by go nie zalewalo na wolnych?? zmniejszyc wydajnosc pompki paliwa poprzez dodanie podkladek pod nia?? bo juz sam nie wiem ----------------- Franky Garage |
pawu81 F&F Sympatyk Byl Fiat 126p Gdynia | 2005-04-16 22:16:29 Moc pompki ustawiasz na srubie regulacyjnej i mozna nawet calkowicie wylaczyc. Po drugie chyba na serie walek i glowke moim zdaniem za duza dysza i nie przepala calego paliwa. U mnie bylo ok, wiec szukaj mniejszej dyszy albo zalutuj ta co jest i zanies np. do zlotnika, zeby przewiercil powiedzmy na 115 albo 118 bo tam masz chyba 122 o ile pamietam.
Milego dlubania |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2005-04-17 08:40:20 pawel to nie jest wina dyszy ani pompki pompka jest ustawiona tak ze na wolnych wogole nie dziala
a to jest napewno cos z napelnianiem komory plywakowej bo poproastu paliwo sie przelewa gora przez rurke przelewowa i tyle ja obstawiam ze za duze cisnienie na pompie paliwa pozdro ----------------- Franky Garage |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-04-17 22:43:35 co do pompki to możesz założyć z BISA - ona ma przelew. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-04-17 23:39:23 hehe, albo przerobić tak gazior co by miał odpływ;] |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2005-04-18 21:26:33 jutro bede mial pompke od bisa wiec sie do konca tygodnia powinno wyjasnic czy zagra ten duet ![]() ----------------- Franky Garage |
stefanax 126p Poznań | 2005-04-18 23:14:51 pompka od bisa zda egzamin. mozna tez zalozyc pompke od DFa tez z przelewem jest o tyle zepsza ze miala wyjscia do gory tak jak w malcu a jak zalozysz z bisa wszystkie wezyki beda szly na doł. tez mialem kiedys gaznik od dakoty u siebie ale odrazu zalozylem w sumie to tylko inna głowiczke pompki. wiem tez ze pompa przyspieszajaca miala za duzy wydatek, bo wystarczylo z dwa razy przegazowac i sie tez zalewał... |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2005-04-19 07:04:26 aha no to elegancko mam nadzieje ze z pompka przyspieszacza nie bedzie tak jak mowisz no ale sie okaze
dzieki za info pozdro ----------------- Franky Garage |