[126]Gaznik solex od daci - przelewa sie paliwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie moglem nic znalesc wiec zakladam nowy temat

mam problem takiej natury gaznik solex od daci w malcu
i na wolnych obrotach go zalewa nie jest to wina pompiki przyspieszacza bo dzis ja wymienilem na nowa
grzebalismy w tym gazniku ze znajomym mechanikiem i nie moglismy dojsc co jest
wyglada to tak jakby pompka paliwa dawala za duze cisnienie co uniemozliwia zamkniecie sie zaworu iglicowego i przez rurke w gardzieli wydostaje sie nadmiar paliwa a gdy jest go za duzo w kolektorze ssacym to silnik gasnie
dodam ze w tym gazniku niema powrotu

co zrobic by go nie zalewalo na wolnych??
zmniejszyc wydajnosc pompki paliwa poprzez dodanie podkladek pod nia??

bo juz sam nie wiem

-----------------
Franky Garage

Moc pompki ustawiasz na srubie regulacyjnej i mozna nawet calkowicie wylaczyc. Po drugie chyba na serie walek i glowke moim zdaniem za duza dysza i nie przepala calego paliwa. U mnie bylo ok, wiec szukaj mniejszej dyszy albo zalutuj ta co jest i zanies np. do zlotnika, zeby przewiercil powiedzmy na 115 albo 118 bo tam masz chyba 122 o ile pamietam.

Milego dlubania

pawel to nie jest wina dyszy ani pompki pompka jest ustawiona tak ze na wolnych wogole nie dziala
a to jest napewno cos z napelnianiem komory plywakowej
bo poproastu paliwo sie przelewa gora przez rurke przelewowa
i tyle
ja obstawiam ze za duze cisnienie na pompie paliwa

pozdro

-----------------
Franky Garage

co do pompki to możesz założyć z BISA - ona ma przelew.

hehe, albo przerobić tak gazior co by miał odpływ;]

jutro bede mial pompke od bisa wiec sie do konca tygodnia powinno wyjasnic czy zagra ten duet

-----------------
Franky Garage

pompka od bisa zda egzamin. mozna tez zalozyc pompke od DFa tez z przelewem jest o tyle zepsza ze miala wyjscia do gory tak jak w malcu a jak zalozysz z bisa wszystkie wezyki beda szly na doł. tez mialem kiedys gaznik od dakoty u siebie ale odrazu zalozylem w sumie to tylko inna głowiczke pompki. wiem tez ze pompa przyspieszajaca miala za duzy wydatek, bo wystarczylo z dwa razy przegazowac i sie tez zalewał...

aha no to elegancko mam nadzieje ze z pompka przyspieszacza nie bedzie tak jak mowisz no ale sie okaze

dzieki za info

pozdro

-----------------
Franky Garage