AKCJA - PARKUJ Z SENSEM!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

klikaj TU

Spoko....ja codziennie mam materiał na zdjęcia do takiej stronki

Napewno i wam często zdarza się być łosiem w dzisiejszych czasach. Wiadomo jak się parkuje w centrach miast miedzy 8 a 16 Ja przyznaję się, ze czasami parkowałem za blisko skrzyżowania.

Ja się kiedyś na miejscu dla inwalidy postawiłem... Było ciemno i lało jak z cebra - znaku nie zauważyłem. Ale jak wsiadałem z powrotem do autka to tak jakoś głupio mi było przed samym sobą (pomijam fakt, że akurat w pobliżu nie było nikogo, kto by mi mógł uwagę zwrócić).

Najlepiej to chłopaki w Pradze parkują... zostawiają samochód gdzie popadnie (na przejściu dla pieszych, przy samym skrzyżowaniu itp.), włączają awaryjne i lecą gdzieś na zakupy albo gdzieś indziej

w kraju coraz wieksza "bida " a zaparkowac nie ma gdzie

nie dziwia mnie widoki jak parkuje auto a laweta zbiera "losiowe auta" ze skrzyzowania, pasow zieleni

czesty widok na ul Reymonta w Krakowie

zaparkowac tam to czasem sztuka czasem centymetry

ja mam takie miejsce miedzy dwoma słupkami a betonowym kwietnikiem obok sciezki rowerowej
wjechac tam mozna tylko tyłem i na centymetry jest niewielu chetnych do parkowania w tym miejscu ale zdarza sie byc zajete

Oczywiscie sciezka jest widoczna i przejezdna

To tyle na dzis !!!

ee u mnie w miescie nie ma problemow z parkowaniem.. a łada sie wszedzie wcisnie.. tylko czasem trzeba przyklepac.. starego lade klepnalem kilka razy ale swoja to teraz oszczedzam..

Adasco: chyba wszedzie tak jest.. ale pomyslowosc niektych czasami przeraza ))

W Poznaniu od jakiegos czasu zauwazylem pewna akcje dotyczaca parkowania na miejscach dla niepelnosprawnych... szczegolnie na parkingach przed centrami handlowymi - poustawiali tam znaki z ciewkawymi napisami majacymi na celu zwrocenie uwagi tym ktorzy w pelni sprawni ustawiaja tam swoje autka...

wkurza taka sytuacja gdzie jezdzisz i szukasz miejsca a jakis dupek lepszym autkiem wjedzie na takie miejsce, i jak gdyby nigdy nic zamknie autko i odejdzie..

i pala, i pala, i pala przez leb takiego....

hihi, w wawie to materiałów na tę stronkę nie zabraknie
chyba zacznę wozić ze sobą aparat

Ja tam nawet z domu wychodzić nie muszę.
Wyglądam przez okno i sesja zdjęciowa jak diabli

Przyznaje się, że sam nie raz tak parkuję, i wiele jestem w stanie w tej dziedzinie wybaczyć no po za zastawianiem innych pojazdów no i przejść dla pieszych itd. Uważam, że jeśli ktoś postawi krzywo samochód to naprawdę nic wielkiego się nie stanie, a jeżeli mu to ułatwi wyjazd to moim zdaniem to tylko dobrze o nim świadczy. Osobiście miesiąc po uzyskania prawka porysowałem tylny zderzak (zahaczyłem o płot) w moim Leksusie już od tego czasu mam lekki uraz do parkowania i manewrów tyłem wiec staram się zachować większą odległość przy parkowaniu.
P.S
Z tego, co widzę to tam jest parę fotek z Wrocka, ale mnie tam nie ma .

U nas przed przychodnią wybudowali chodniczek z miejscami dla sasmochodów ale samochodziaże zamiast stawiać tak aby ludzie w miarę mogli się po chodniku poruszać, stawiają tak że trzeba w chodzić na ulicę aby je ominąć, a co jak co chodnik jest dla pieszych a ulica dla samochodu.Dotego na placu jest miejsce dla 15 samochodów i tam rzadna łachudra nie stawała, przyszła zima i wtedy nie wytrzymałem zostawiłem ogłoszenie na płocie przed przychodnią z paragrafem i notą od komendanta policji drogowej w wołominie jak należy parkować, nie pomoglo więc następnym razem w k*****y na maksa zadzwoniłem po kumpli i za samochodami rozstawiliśmy sobie krzesełeczka browarki i tak siedzieliśmy 2 godziny żadna łachudra nie mogła wyjechać a ile krzyku bylo, w końcu wezwali policaji ktura to przyznawałaim rację a nawet chcieli ukarać nas kolegium, w tedy pierwszy raz użyłem swojej legitykmi, poskutkowało gliny tak spieprzały że nawet jak bym chciał to bym ich numerów służbowych nie spisał. A jaśnie chamstwo już po chamsku nie parkuje. Walczyć z debilizmem.

centrum miasta. rynek. zabytkowa fontanna.

Oczywiscie rejestrcja Opla jest z Wrocka.

moze sluzbowy? rowerek jest z Belchatowa.